Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Как да изберем баркод принтер с подходяща резолюция за печат на етикети

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Резолюция за печат на етикетиНа пазара се предлагат основно етикетни принтери с резолюция 200, 300 и 600 dpi (точки на инч).

Решението с каква резолюция да печатаме етикети зависи от приложението на етикета, необходимото качество и скорост на печат.

Изискването за по-висока резолюция и детайлност на изображението поставя изисквания за избор на баркод принтер с по-добра резолюция и качество на печат.

 

Принтерите с резолюция 200 dpi напълно задоволяват изискванията за печат на логистични етикети, обикновено съдържащи текст с по-едър шрифт и по-големи по размер 1D или 2D баркодове.

 

При необходимост от печат на етикети, съдържащи текст с размер 7 - 8 pt или 2D баркод с размер не по-малък от 8х8 mm, принтерите с резолюция 300 dpi са напълно подходящи. При правилна комбинация между материала на етикета и термотрансферната лента, както и подходящи настройки на температурата на термоглавата и скоростта на печат, с 300 - точков принтер могат да се постигнат настина много добри резултати - отлична четимост както на текста, така и на баркодовете. Термотрансферните и термодиректните принтери с резолюция 300 dpi през последните години се търсят все повече, поради доброто съотношение цена - качество.

 

Принтерите с резолюция 600 dpi също все повече разширяват пазарния си дял. Най-често тези принтери се ползват от производителите на електроника, електронни платки и компоненти, където има необходимост от печат на много малки етикети с размери под 10 х10 mm, съдържащи текст под 5-6 pt и 2D баркодове с размери по-малки от 7 х 7 mm. Принтерите с резолюция 600 dpi се ползват също и в текстилния бранш за печат на текстилни етикети /ръстови марки/ от сатен и тафта. Подходящи са и за рекламни агенции, тъй като задоволяват  почти всички изисквания на клиентите си по отношение на качеството при термотрансферен печат.

 

При избора на принтер трябва да се има предвид също така и зависимостта между скоростта на печат на принтера и резолюцията. Колкото е по-висока резолюцията, толкова е по-ниска максималната скорост, с която принтерът може да печата. Това означава, че при необходимост от висока производителност на принтера, ще трябва да се направи компромис с резолюцията.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети