Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Приложението на смарт етикетите в здравеопазването нараства

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Етикети за здравеопазването

Очаква се пазарът на радиочестотната идентификация (RFID) в областта на здравеопазването в световен мащаб да се равнява на 4.9 милиарда долара до 2022 г. Това се дължи на сигурността, безопасността и ефикасността, които RFID етикетите осигуряват при обслужването на пациенти.

  

Радиочестотната технология се прилага в редица смарт етикети, които помагат на болници и лаборатории да проследяват инвентара си в реално време, както и всяка кръвна проба или палет с лекарства.

  

За съжаление множество пациенти умират в болниците поради медицинска грешка, която може да бъде избегната ако се въведат по-акуратни и сигурни идентификационни процеси. RFID етикетите могат да спасят тези животи. Тази смарт технология позволява успешното проследяване на медикаменти и кръвни проби, така че всеки пациент да получи своята правилна диагноза и съответно лекарство без изключение.

 

RFID таговете са много по-трудни за дубликация от баркодовете, което ги прави безкомпромисен победител в етикетирането на здравни продукти. Освен това със сканирането на един такъв таг в електронната система на една болница могат да се въведат до 700 продукта автоматично и за една секунда, като тази продуктивност не е за сметка на прецизността в процеса.

  

Според неотдавнашно изследване повече от ¾ от болничния състав разчита на неефективно мануално управление на веригата за доставки на медикаменти, което води до слаб инвентарен контрол и в резултат създава сериозни проблеми на всяка болница като увеличава разходите.

 

Смарт етикетите могат да помогнат именно с оптимизацията на тези разходи и да спестят средства на болничните заведения. След въвеждането на RFID етикетирането те може да спестят близо 67% от времето за ръчна инвентаризация и суми от порядъка на 200 000 лева на година само заради предупредителната функция на етикетите за използването на медикаменти преди тяхната годност да изтече.

 

Във всеки случай обаче, смарт етикетите са само брънка от цялостното RFID решение, което изисква и RFID информационна система, четци и софтуер. Решение, което се превръща в задължителна инвестиция за едно по-добро бъдеще в сферата на здравеопазването.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари