Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Етикети за дрехи - как да изберете един от най-важните елементи за брандиране на Вашия продукт

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Етикетите за дрехи предлагат важна информация за продукта и са едно от първите неща, които Вашите клиенти виждат, затова е изключително важно те да отговарят на стила на Вашия продукт. Преди да направите оптимално решение относно избора за вида на етикета, има много специфични елементи, които трябва да се съобразят.


Като производител на различни видове етикети за дрехи с 18 годишен опит, изготвихме тази статия, която да Ви помогне при избора на Вашите етикети.

 

 

Първата стъпка е установяване на какъв вид етикети за дрехи е най-подходящ, в зависимост от приложението.

 

Етикети с фирмено лого

Този вид етикети обикновено съдържат лого и име на производител и помагат на клиента да разпознае марката. След труда и старанието, което сте вложили в изработката на продукта Ви, използването на подходящи, брандирани и висококачествени фирмени етикети е стъпката, която кара Вашите клиенти да изпитат доверие към качеството на продукта Ви и марката, която той представя. Дизайнът и материалът на етикета за дрехи се определя в зависимост от предпочитанията Ви и това колко е луксозен продуктът Ви.

 

 

Текстилни етикети за дрехи

 

Етикети за дрехи с инструкции

В зависимост от държавата, в която се продават, етикетите с инструкции имат изисквания за различни продуктови и производствени детайли. Обикновено на тях са изписани символи с инструкции за пране, гладене, страна на производство и състав на тъканта. След като най-често са от вътрешната страна на дрехата, не се виждат и имат допир с кожата, ние Ви съветваме тези етикети да бъдат изработени от мек материал и да бъдат със семпъл дизайн, който ясно да илюстрира необходимите инструкции.          

 

 

 

 

Персонализирани етикети

Някои производители решават да комбинират информацията за бранда, размера на текстилния продукт и инструкциите за третиране, като по този начин използват само един етикет, за да маркират своя продукт. Ако мислите, че това е най-подходящият етикет за дрехи за Вашата марка, специалистите на Дилком могат да Ви помогнат при изготвянето на неговия дизайн.

 

 

 

Ръстови марки

 

Ръстови етикети/ ръстови марки

Тези етикети за дрехи служат за обозначаване на размера на артикула. Подобно на етикетите с инструкции, ръстовите етикети се поставят от вътрешната страна на дрехите и често имат допир с кожата. Следователно тези етикети трябва да са изработени от мек и деликатен материал, който да е издръжлив и устойчив на пране с перилни препарати.

 

 

 

 

 

 

След като сте установили най-подходящия за Вас вид етикети за дрехи, следващата стъпка е да изберете материала, от който те да са изработени. Това са факторите, които ще Ви помогнат да вземете решение:

 

 

Етикетът ще има ли пряк контакт с кожата?

Ако да, най-добре е да се избере материал, който да е фин, гладък и мек, за да не причинява дразнене. За тази цел, често най-подходящият вариант е етикети за дрехи, изработени от сатен.

 

 

Етикети за дрехи картонени

 

Подходяща ли е употребата на вшити етикети?

 

В случаите, в които не е, идеалното решение е самозалепващи текстилни етикети или картонените етикети за дрехи. В зависимост от желанията Ви, картонените етикети могат да съдържат продуктова и ръстова информация, баркод и данни за производителя. Картонените етикети за дрехи могат също така да бъдат напечатани с атрактивен дизайн, който да служи за допълнително брандиране на Вашия продукт и фирмата производител. Когато дрехите Ви са поставени на закачалка в магазин, подредени до подобни артикули, именно атрактивният картонен етикет привлича вниманието на преминаващ клиент.

 

 

 

Изисква ли се баркод?  

Ако приложението на етикета за дрехи изисква баркод, то тогава е идеално използването на етикети от тафта, тъй като печатът е с високо качество и четливост.

 

Има ли нужда от печат от двете страни?

Ако да, трябва да се вземе под внимание прозрачността на материала. Тафтата и някои видове сатен са подходящи за двустранен печат.

 

Какъв е стилът на продукта Ви?

Всеки материал има особености, които го правят подходящ за различни стилове текстилни изделия. Например, при маркирането на елегантни облекла или луксозно спално бельо, най-удачно би било използването на етикети от сатен, тъй като те имат лъскава повърхност и създават впечатление за изключително високо качество на продукта.

 

Текстилни етикети за дрехи,

Колко устойчив трябва да е етикетът за дрехи?

 

В зависимост от вида на дрехата и начинът на третиране, текстилните етикети трябва да са устойчиви на различни температури на пране, химическо чистене и гладене. Дилком предлага голямо разнообразие от материали, отговарящи на тези изисквания, както и такива, устойчиви на пране с перилни препарати при температура до 950,  пране с камъни и материали, устойчиви на оцветяване. Ако Вашите етикети трябва да отговарят на най-високите изисквания за негоримост, както например в авиационната и автомобилната промишленост, ние предлагаме специален вид найлонова тафта.

 

 

 

 

RFID текстилни етикети

 

Необходима ли Ви е възможност за бърза и прецизна инвентаризация и проследимост на продукта?

 

Ако вече имате или смятате да изградите такава система за инвентаризация и проследимост на продукцията, най-подходящо е за тази цел да се използват RFID етикети.

При тази технология, етикетите за дрехи са с вграден RFID чип, който създава възможността едновременно да се прочетат множество етикети за много кратко време без да е необходимо RFID четецът да има пряк визуален контакт с етикета.

Дилком произвежда етикети от сатен, тафта и картонени етикети с вграден RFID таг.

 

 

 

 

Трябва ли етикетите Ви да отговарят на най-високите екологични стандарти?

 

За целта Дилком предлага етикети, произведени от рециклирана полиестерна тафта, със сертификат от производителя.

 

Етикетите за дрехи са както информационен носител, така и декорация, която често служи за брандиране на Вашия продукт. Затова е много важно техният дизайн, цвят и размер да са персонализирани спрямо тяхното приложение и марката, която те представят.

 

Ние вярваме, че старанието, което сте вложили в своя текстилен продукт, заслужава да бъде отразено и в неговия етикет. Затова всяка поръчка на етикети за дрехи, за която нашите клиенти ни се доверяват, е изработена специално за тях и техния бизнес, проверки за качество се извършват по време на всеки етап на производство и се използват висококачествени материали и модерни технологии за печат.

  

Надяваме се, че тези съвети ще Ви помогнат да вземете най-доброто решение за Вашите етикети за дрехи, но ако все още имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нашите специалисти, които с удоволствие ще Ви помогнат. Може да зададете Вашите въпроси на sales@dilcom.com или като попълните формуляра за запитване.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети