Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Етикети за дрехи, текстилни етикети

Етикети за дрехи, текстилни етикети

Като фирма за производство на текстилни етикети и други видове етикети за дрехи с 20 годишен опит, изготвихме тази статия, която да Ви помогне при избора на Вашите етикети.

 

Текстилни етикети за дрехиЕтикети за дрехи с инструкции

На тези етикети има символи с инструкции за пране, гладене, страна на производство и състав на тъканта. Защото са от вътрешната страна на дрехата, не се виждат и имат допир с кожата, ние съветваме да бъдат изработени от мек материал и да бъдат със семпъл дизайн, който ясно да илюстрира необходимите инструкции.

 

Персонализирани етикети

Някои производители комбинират информацията за бранда, размера на текстилния продукт и инструкциите за третиране, като така използват само един етикет, за да маркират своя продукт. Ако това е най-подходящият етикет за дрехи за Вашата марка, специалистите на Дилком могат да Ви помогнат при изготвянето на неговия дизайн.

 

 

Ръстови марки

Ръстови етикети/ ръстови марки

Тези етикети за дрехи показват размера на артикула. Ръстовите етикети се поставят от вътрешната страна на дрехите и трябва да са изработени от мек материал, който да е издръжлив и устойчив на пране с перилни препарати.

 

 

 

 

 

 

След като изберете вида етикети за дрехи, трябва да изберете материала, от който да са изработени - тафта или сатен. Вземете предвид следните фактори:

 

Етикетът ще има ли пряк контакт с кожата?

Ако да, изберете фин, гладък и мек материал, за да не причинява дразнене. За тази цел, често най-подходящият вариант е етикети от сатен.

 

 

Етикети за дрехи картонени

 

Подходяща ли е употребата на вшити етикети?

Ако не, идеалното решение е самозалепващи текстилни етикети или картонените етикети за дрехи. Картонените етикети съдържат продуктова и ръстова информация, баркод и данни за производителя.

 

 

 

Изисква ли се баркод?

Ако да, изберете текстилни етикети от тафта за високо качество и четливост.

 

 

Има ли нужда от двустранен печат?

Ако да, вземете под внимание прозрачността на материала. Тафтата и някои видове сатен са подходящи.

 

Какъв е стилът на продукта Ви?

Всеки материал е подходящ за различни стилове текстилни изделия. Например, при маркирането на елегантни облекла, най-удачно би било използването на етикети от сатен, тъй като те създават впечатление за високо качество.

 

Текстилни етикети за дрехи,

Колко устойчив трябва да е етикетът за дрехи?

 

В зависимост от вида на дрехата и начинът на третиране, текстилните етикети, изработени с текстилни ленти, трябва да са устойчиви на различни температури на пране, химическо чистене и гладене. Дилком предлага материали, отговарящи на тези изисквания, както и такива, устойчиви на пране с перилни препарати при температура до 950, пране с камъни и материали, устойчиви на оцветяване. Ако Вашите етикети трябва да отговарят на най-високите изисквания за негоримост, както в авиационната и автомобилната промишленост, ние предлагаме специален вид найлонова тафта.

 

RFID текстилни етикети

 

Необходима ли Ви е възможност за бърза и прецизна инвентаризация и проследимост на продукта?

 

За това приложение най-подходящо е да се използват RFID етикети за дрехи.

Те имат вграден RFID чип, който позволява едновременно да се прочетат множество етикети за много кратко време без да е необходим пряк визуален контакт с етикета.

Дилком произвежда RFID етикети от сатен, тафта и картон.

 

 

 

 

Необходими ли са Ви екологични етикети?

 

Дилком предлага етикети, произведени от рециклирана полиестерна тафта, със сертификат от производителя.

 

Етикетите за дрехи са както информационен носител, така и декорация, която често служи за брандиране на Вашия продукт. Затова е много важно техният дизайн, цвят и размер да са персонализирани спрямо тяхното приложение и марката, която те представят.

За въпроси, моля свържете се с нас на sales@dilcom.com или направете запитване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари