Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Нестандартни етикети – етикети за бижута и други

 

Етикети за бижута, водоразтворими етикети, нестандартни етикети

 

Производство на етикети с нестандартни приложения

 

Едно от предимствата на „Дилком България“ ЕООД е производството на широка гама от етикети с нестандартни приложения. Сред тях са: устойчивите на атмосферни условия етикети за цветя, самозалепващи бижутерийни етикети, етикети със специално разработено лепило за сухи и мокри кърпички, водоразтворими етикети и такива с лесно отстраняем лепилен слой, различни многослойни етикети, етикети за вграждане (IML етикети), обиколни етикети, както и “scratch off” етикети.

 

 

Водоразтворими етикети - идеално решение в случаите, когато е необходима краткосрочна идентификация на продукта, тъй като отстраняването на етикета е почти мигновено. Етикетът трябва да се постави във вода за 30-60 секунди или да се изтърка с мокра кърпа, като така се разтваря напълно. Много подходящ е и за маркиране на контейнери за многократна употреба в различни индустрии. Често се използват и в хранително-вкусовата индустрия, защото не оставят следи от лепило, не съдържат бактерии и не биха задръстили миялните машини.

Водоразтворимите етикети могат да залепват върху голямо разнообразие от повърхности - стъкло, алуминий, неръждаема стомана, пластмаса, дърво и др. Голямо предимство на тези етикети е, че няма нужда от използването на опасни разтворители за премахването на тези етикети, въпреки че имат силна адхезия. Те са нетоксични, 100% биоразтворими и не оказват негативно влияние върху околната среда.

 

Самозалепващи етикети за бижута – използват се за маркиране и етикетиране на очила, пръстени, обици, гривни, часовници и други. Те са много подходящи за това приложение, защото състоянието на етикета и високото качество на отпечатъка се запазват дори при почистване на продуктите с химикали и в ултразвукови вани. Те са направени така, че всички бижута (например пръстени) да могат да се пробват от клиента без да трябва да се премахне етикета.

 

Етикети за цветя - етикети, направени от бял фолиен материал, устойчив на външни атмосферни условия, с висока гладкост, подходящ за маркиране на цветя и храсти. Те се използват в горското стопанство, ботанически градини, градинарството и градински центрове. Етикетите за цветя се предлагат в две различни форми - като стреличка, която се забива в почвата на храста или растението и във формата на примка, която се връзва около стъблото.

За да може да се събере нужната информация върху етикетите, те са създадени така, че и върху двете им страни да може да се печата с термотрансферен печат. Материалът за изработка осигурява много високо качество, четливост и контраст при печата на баркодове за идентификация. Може да се печата постоянна информация като лого адрес телефон уеб сайт директно върху полиестерния слой на етикета.

За да отговарят на нуждите на специфичното приложение, етикетите за цветя и храсти трябва да бъдат устойчиви на различни атмосферни влияния (UV лъчи, дъжд, много ниски или високи температури), химически разтворители, абразивност, механични повреди, прах и други частици. За да се постигне този резултат, се препоръчва да се печатат с резинова термострансферна лента.

 

Етикети за гаци – специални етикети от двуслоен материал, който е комбинация между картон и фолио, предназначен за маркиране на плодове и зеленчуци, пакетирани в мрежи (гаци). За повече информация за специализираните етикети за гаци, свържете се с нашия екип на sales@dilcom.com;

 

Многослойни етикети, многопластови етикети, многолицеви етикети, трилицеви етикети, двулицеви етикети - Някои специализирани приложения често изискват етикетът да съдържа много голямо количество информация. В тези случаи е много подходящо да се използват двуслойни етикети или трислойни етикети. Те представляват 2 или 3 слоя самозалепващи етикети, които могат да се отлепват и залепват многократно с цел прочитане на информацията, записана на по-долния слой. В единия си край слоевете са много здраво залепени и не могат да бъдат разделени.

Многослойните етикети се използват в различни индустрии като например фармацевтиката, козметиката, хранителната промишленост и търговията за промоционални цели. Те са подходящи за включване на голямо количество информация за продукта или инструкции на няколко езика.

 

Лесно отстраняеми етикети – това са етикети с лесно отстраняемо лепило, които могат да се премахват бързо и без усилие, като не оставят следи от лепило и не нарушават целостта на продукта и самия етикет. Лесно отстраняемите етикети са гъвкаво решение, което е подходящо за редица специфични приложения: етикетиране на хранителни продукти, временни етикети върху машини/оборудване, стикери за стъкло на превозни средства, промоционални етикети, етикетиране на предмети/кашони при преместване в ново жилище/офис пространство и др.

  

Билети - За производството на билети и абонаментни карти се използват термодиректни или термотрансферни картонени етикети. За печата на променливата информация (тегло, срок, дата, час и др.) върху билетите често се изисква специална термотрансферна лента, когато е необходим дълъг живот на етикета.

 

IML етикети (етикети за вграждане в шприц форми, In-mold labels) - това са специален вид етикети, които се интегрират в опаковката на продукта по време на нейното производство. По този начин IML етикетът става част от самата опаковка и се постига желания ефект "без етикет". Eтикетите за вграждане намират приложение най-често в хранително-вкусовата промишленост;

 

Обиколни етикети - специални етикети, които "обикалят" продукта. Те са много подходящи за консервни кутии, бутилки, буркани, кутии за боя. Най-често се използват за цилиндрични продукти в хранително-вкусовата промишленост, козметиката, фармацевтичната индустрия и химическата промишленост.

 

Scratch-off етикети - те се използват за игри тип "изтрий и спечели", подаръчни карти, лотарийни билети, маркетингови кампании с награди и др. При големи тиражи Scratch-off етикетите се печатат с флексо машини върху хартиени или фолийни материали или с термотрансферен принтер, използващ специална резинова термотрансферна лента върху материали като полиестер, полипропилен, полиетилен, PVC и др.