Количка

0 артикула

      

 

Запитване за продукт на Дилком

Хартиени самозалепващи етикети на ролка

Самозалепващи хартиени етикети

Дилком е производител на самозалепващи етикети на ролка и на лист.

 

Екипът ни изпълнява индивидуалните заявки на клиентите в зависимост от техните изисквания за форма на етикетите, брой цветове, материали и довършителни обработки.


Прочетете информацията на тази страница, за да научите повече за състава и приложенията на основните видове хартиени самозалепващи стикери, които предлагаме.

 

 

 

Хартиени етикети, самозалепващиСамозалепващите хартиени етикети и стикери представляват комбинация от носеща, силиконизирана хартиена подложка, лепилен слой и лицев материал.


Носещата подложка е една и съща за почти всички видове самозалепващи етикети ( хартиени термотрансферни етикети, хартиени термодиректни етикети, фолийни етикети и др.) Това, по което се различават самозалепващите етикети на различните производители, е типът на лицевия материал и видът на лепилния слой.


В зависимост от предназначението на самозалепващите етикети и средата, в която те ще се използват, са разработени лепила, отговарящи на специфичните изисквания на всяко едно приложение. Най-често използваните лепила са на акрилна основа и се характеризират с много широк температурен диапазон на приложение (има специални разработки за температури над 3000C) и са сравнително универсални по отношение на материалите, върху които могат да залепват.

 

За специфични условия от типа на ниски температури (до -400С), висока влажност и замърсеност на продукта се използват така наречените “хот-мелт” лепила. Използват се и лепила с много специфични характеристики като например “отстраняемото” лепило. To не оставя следи и остава изцяло върху етикета, когато той се отлепи от продукта. Друго често използвано решение е лепило, което позволява многократно залепване и разлепване на етикета. Изборът на подходящо лепило за всяко едно приложение е много важна задача, с цел да се гарантират необходимите лепилни свойства на етикетите, които ще ползвате.


Самозалепващите хартиени етикети могат да осигурят добър баланс между качество и цена за голямо разнообразие от общи приложения в етикетирането. Самозалепващите хартиени етикети се използват за идентификация на продуктите в търговията на едро и дребно, хранително вкусовата промишленост, транспорта и логистиката, производствените предприятия, за ценови етикети, за рекламни, фирмени и много други.


Дилком е производител на самозалепващи хартиени етикети от различни материали с всякаква форма, които могат да се печатат чрез термотрансферен или термодиректен печат. Те от своя страна могат да бъдат предварително напечатани с лого или друга постоянна информация чрез пълноцветен флексо печат. В зависимост от метода на печат на етикети на ролка от самозалепваща се хартия, те се делят на термотрансферни и  термодиректни. При печат и на двата вида се използва метод, при който чрез пренос на температура, генерирана от така наречената термоглава, се получава необходимото изображение.

 

Термотрансферният печат използва термолента, за да създаде дълготрайно изображение върху широка гама от материали. При термодиректния печат не се използва лента, а изображението се създава директно върху етикета, върху който предварително е нанесен термочувствителен слой. Термодиректният печат е по-неустойчив на светлина, топлина и износване, което намалява живота на стикерите, напечатани чрез този метод.

 

За повече информация относно кой метод на печат на етикети да изберете, разгледайте нашата блог статия за термодиректен или термотрансферен печат.


Самозалепващи хартиени етикети, термотрансферниСамозалепващи хартиени термотрансферни етикети

Самозалепващите хартиени термотрансферни етикети представляват комбинация от носеща подложка, лепилен слой и лицев материал, който е изработен от различни видове хартии. В зависимост от предназначението и технологията на печат хартиите биват без покритие, гланцирани или с допълнително покритие. 


Една от технологиите за печат на самозалепващи етикети е термотрансферният печат. При този надежден метод отпечатъкът се създава чрез разтопяване на твърдо мастило, което е нанесено върху фолийна лента, трансферирайки го върху приемащия материал. Приемащият материал може да бъде негланцирана хартия, гланцирана хартия или фолио в зависимост от изискванията на клиента и приложението.

 

Въпреки че почти всички самозалепващи стикери могат да се печатат чрез термотрансферен метод, най-добри резултати се постигат с употребата на внимателно подбрани материали. В зависимост от вида на печата и нивото на качеството, което желаят потребителите, трябва да се използва подходяща лента в комбинация с подходящи и правилно настроени термотрансферни принтери.

 

Всички продукти имат гаранция за качествен термотрансферен печат, като добър отпечатък може да се получи чрез избор на подходящата термотрансферна лента. Ако се нуждаете от безплатна консултация относно избора на подходящи материали и принтер, моля да се свържете с нашите специалисти на sales@dilcom.com.

 

 

Термотрансферни етикети Велум

При този вид етикети лицевият материал е от бяла, валцована хартия, без дървесни примеси и без допълнително покритие. Той дава добра устойчивост на печата и е подходящ за флексо и термотрансферен печат при задоволително качество.
Върху термотрансферните етикети велум може да се печата със скорост до 240 mm/sec и резолюция 8-12 dots/mm при термотрансферен печат.
Тази хартия може да се използва с восъчни и  восъчно-резинови термоленти, в зависимост от изискванията за устойчивостта към надраскване и топлина.
             
Приложение:
Самозалепващите етикети, произведени от Велум, са подходящи за търговско и общо приложение, където се изисква печат на разнообразна информация чрез термотрансферен метод.
Използват се много често в транспорта и логистиката, производствените предприятия, за ценови етикети и др.

 

 

Термотрансферни етикети Полугланц

Характерно за тях е, че лицевият материал е от бяла, средно-гланцирана хартия, с машинно покритие, без дървесни примеси. Това е универсална хартия за висококачествени многоцветни етикети, които изискват висока резолюция на печат и фини детайли. Недостатък на тази хартия е, че има недобра устойчивост към размазване при термотрансферен печат.
Полугланцовата хартия може да се печата с восъчни и восъчно резинови термоленти, при скорост до 240 mm/sec и резолюция 8-12 dots/mm. Поради тази причина е важно етикетите полугланц да се съгласуват със специфичното приложение.
                  
Приложение:
Типични крайни потребления за този вид стикери са хранително вкусовата промишленост и продуктово информационното етикетиране, където се изисква гланц. Използват се също в транспортната индустрия, логистиката, за рекламни и фирмени етикети. Подходящи са за многоцветен печат, който изисква висок контраст.

 

 

Термотрансферни етикети Трансфер

Лицевият материал е от бяла, гладка, матова, машинно обработена хартия, с допълнително покритие, за получаване на отличен резултат при термотрансферен печат. Хартията е с двойно покритие от едната страна, без дървесни примеси. Този лицев материал е специално предназначен за термотрансферен печат на приложения, които изискват висока яснота на символите и изключително добра резолюция при печат на баркод. Дава отлична устойчивост и контраст на изображението.
Самозалепващите етикети, произведени от трансфер, приемат основните видове методи на печат, включително и флексопечат с мастила на водна основа.
Върху тези етикети може да се печата с восъчни и восъчно резинови термоленти, при скорост до 350 mm/sec и резолюция 12-24 dots/mm.
               
Приложение:
Типични крайни потребления за този вид хартия са хранително вкусовата промишленост, продуктово информационното етикетиране, транспортната индустрия и логистиката, електрониката и др.
Тя също е подходяща за предварително напечатани рекламни и фирмени етикети, които да се допечатват на термотрансферен принтер.


 

Самозалепващи термодиректни етикетиСамозалепващи хартиени термодиректни етикети

Самозалепващите хартиени термодиректни етикети представляват комбинация от носеща подложка, лепилен слой и лицев материал, който е изработен от различни видове хартии. Производството на термодиректни хартии се базира на хартия без покритие, която се трансформира в термодиректна чрез поставянето на допълнително химическо покритие. Първият химически слой, долният слой, предпазва от разпространение на топлината, породена от термоглавата по хартията. Това осигурява по-добра резолюция, когато се печата при слаба енергия.


Вторият химически слой, термо слоят, съдържа багрилно вещество и проявител. При излагане на температура от 2500C, емитирана от термо главата, термо подложката се разтопява, довеждайки багрилното вещество до контакт с проявителя и формирайки термо изображение. Връзката между двата химикала в термо слоя е доста крехка и може да се разруши при контакт с мазнини, пластификатори или вода, като по този начин отпечатаното изображение избледнява. За защита на термо слоя се добавят допълнителни покрития. 

 

 

Термодиректни етикети Thermal Eco

Те се изработват от термодиректна хартия с висока чувствителност, която няма защитно покритие. Етикетите, произведени от тази Thermal Eco хартия, имат ограничена устойчивост към надраскване и размазване, както и ниска устойчивост при контакт с пластификатори, мазнини и вода.
Възможната скорост на печат с тази хартия е до 300 mm/sec.
                         
Приложение:

Използват се за информационни етикети в суха, неагресивна среда с ниска влажност. Те също намират приложение като етикети за електронни везни в супермаркетите и други приложения в търговията на дребно, където етикетите имат кратък живот на експлоатация.

 

 

 

Термодиректни етикети Thermal Top

Висококачествена термодиректна хартия със стандартна чувствителност, коята има защитно покритие от двете страни на термо слоя. Стикерите, произведени от тази хартия, имат много добра устойчивост към надраскване и размазване, както и към пластификатори, мазнини и вода. Има добра защита срещу химически и механични въздействия, висока влажност и ниски температури.
Скорост на печат: до 200 mm/sec

 

Приложение:
Хартията е подходяща за отпечатване на етикети с универсално приложение и продуктово маркиране с изисквания за добра устойчивост на изображението към околната среда и разнообразни атмосферни влияния. Най-често се използва в сфери като хранително вкусовата промишленост (за замразени продукти), търговията на дребно, транспорта и логистиката.

Етикетите са подходящи за предварителен печат с всички методи, включително флексо (с мастила на водна основа, спиртна основа и UV мастила), висок печат и офсет.

За повече информация за видовете етикети и как да ги поръчате, моля направете запитване.