Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

 

Запитване за продукт на Дилком

Хартиени самозалепващи етикети на ролка

Самозалепващи хартиени етикети

 

Дилком е производител на самозалепващи етикети на ролка

 

Ние произвеждаме широка гама от самозалепващи етикети, подходящи за различни индустрии. Екипът ни изпълнява индивидуалните заявки на клиентите в зависимост от техните изисквания за форма, брой цветове, материали и довършителни обработки.

Това, по което се различават самозалепващите етикети на различните производители, е типът на лицевия материал и видът на лепилния слой.


В зависимост от метода на печат на етикети на ролка от самозалепваща се хартия, те се делят на термотрансферни и  термодиректни. 

 

Термотрансферният печат използва термолента, за да създаде дълготрайно изображение върху широка гама от материали. При термодиректния печат не се използва лента, а изображението се създава директно върху етикета, върху който предварително е нанесен термочувствителен слой. Термодиректният печат е по-неустойчив на светлина, топлина и износване, което намалява живота на стикерите, напечатани чрез този метод.

 

 


Самозалепващи хартиени етикети, термотрансферниСамозалепващи хартиени термотрансферни етикети

 

В зависимост от предназначението и технологията на печат самозалепващите хартиени термотрансферни етикети биват без покритие, гланцирани или с допълнително покритие. 


 

 

Термотрансферни етикети Велум

Лицевият материал е от бяла, валцована хартия, без дървесни примеси и без допълнително покритие. Той дава добра устойчивост на печата и е подходящ за флексо и термотрансферен печат при задоволително качество.
Върху термотрансферните етикети велум може да се печата със скорост до 240 mm/sec и резолюция 8-12 dots/mm при термотрансферен печат.
Тази хартия може да се използва с восъчни и  восъчно-резинови термоленти, в зависимост от изискванията за устойчивостта към надраскване и топлина.
             
Приложение:
Търговско и общо приложение, в транспорта и логистиката, производствените предприятия, за ценови етикети (етикети за цени) и др.

 

 

Термотрансферни етикети Полугланц

Характерно за тях е, че лицевият материал е от бяла, средно-гланцирана хартия, с машинно покритие, без дървесни примеси. Това е универсална хартия за висококачествени многоцветни стикери, които изискват висока резолюция на печат и фини детайли. Недостатък на тази хартия е, че има недобра устойчивост към размазване при термотрансферен печат.
Полугланцовата хартия може да се печата с восъчни и восъчно резинови термоленти, при скорост до 240 mm/sec и резолюция 8-12 dots/mm. 
                  
Приложение:
Хранително-вкусовата промишленост,продуктово маркиране, където се изисква гланц,транспортната индустрия, логистиката, за рекламни и фирмени етикети. Подходящи са за многоцветен печат, който изисква висок контраст.

 

 

Термотрансферни етикети Трансфер

Лицевият материал е от бяла, гладка, матова, машинно обработена хартия, с допълнително покритие, за получаване на отличен резултат. Хартията е с двойно покритие от едната страна, без дървесни примеси. Този лицев материал е специално предназначен за приложения, които изискват висока яснота на символите и изключително добра резолюция при печат на баркод. Дава отлична устойчивост и контраст на изображението.

Върху тези етикети може да се печата с восъчни и восъчно резинови термоленти, при скорост до 350 mm/sec и резолюция 12-24 dots/mm.
               
Приложение:
Хранително-вкусовата промишленост, продуктово маркиране, транспортната индустрия и логистиката, електрониката,предварително напечатани рекламни и фирмени стикери, които да се допечатват на термотрансферен принтер.


 

Самозалепващи термодиректни етикетиСамозалепващи хартиени термодиректни етикети

Производството на термодиректни хартии се базира на хартия без покритие, която се трансформира в термодиректна чрез поставянето на допълнително химическо покритие.

 

Термодиректни етикети Thermal Eco

Те се изработват от термодиректна хартия с висока чувствителност, която няма защитно покритие. Стикерите, произведени от тази Thermal Eco хартия, имат ограничена устойчивост към надраскване и размазване, както и ниска устойчивост при контакт с пластификатори, мазнини и вода.
Възможната скорост на печат с тази хартия е до 300 mm/sec.
                         
Приложение:

Широко приложение като информационни етикети в суха, неагресивна среда с ниска влажност,етикети за електронни везни в супермаркетите и други приложения в търговията на дребно, където етикетите имат кратък живот на експлоатация.

 

 

 

Термодиректни етикети Thermal Top

Висококачествена термодиректна хартия със стандартна чувствителност, коята има защитно покритие от двете страни на термо слоя. Стикерите, произведени от тази хартия, имат много добра устойчивост към надраскване и размазване, както и към пластификатори, мазнини и вода. Има добра защита срещу химически и механични въздействия, висока влажност и ниски температури.
Скорост на печат: до 200 mm/sec

 

Приложение:
Идеални за универсални приложения и продуктово маркиране с изисквания за добра устойчивост на изображението към околната среда и разнообразни атмосферни влияния. Най-често се използва в сфери като хранително вкусовата промишленост (за замразени продукти), търговията на дребно, транспорта и логистиката.

Подходящи са за предварителен печат с всички методи, включително флексо (с мастила на водна основа, спиртна основа и UV мастила), висок печат и офсет.

За повече информация за производството на самозалепващи етикети, моля направете запитване.