Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

ПРИЛОЖЕНИЯ

 

 

Електроника


Битова техника


Автомобилостроене


Асемблиране на компютри 


Пакетиране на продукти


Маркиране на продукти   

 

Запитване за продукт на Дилком

Защитни етикети, саморазрушаващи се етикети и VOID етикети

Саморазрушаващи се етикети, етикети тип VOID

Етикетите като средство за защита срещу фалшифициране

 

Защитните етикети са средство за превенция срещу неправомерно отваряне на продукта или подправяне на информацията. Защитните самозалепващи етикети се залепват на видно място и ясно показва целта на запечатването, а също и последствията, произтичащи от опит за отстраняването му. На етикетите може да се печата разнообразна информация, различни баркодове и / или серийни номера, като по този начин се осигурява уникална идентификация и доказателство за автентичност на всеки етап от логистиката.

Етикетите с ненарушена цялост показват, че фабричният продукт е запечатан и оригинален.

 

Дилком произвежда защитни етикети тип VOID и саморазрушаващи се етикети.


 

Етикети тип VOID

Защитните етикети от типа VOID най често се произвеждат основно от полиестер и се характеризират със специално лепило, което осигурява ясна идентификация на всеки опит за подправяне. При опит за отлепване основата на етиката се разпада, а върху повърхностите и на етикета, и на продукта остава видим надпис VOID, STOP, както и друг подобен текст или знак. Тези етикети са идеално средство за защита на различни продукти срещу неоснователни рекламации, направени от недобросъвестни потребители.
За да се получи качествено и устойчиво изображение, защитните етикети се печатат с термотрансферна лента RESIN.
       
Приложение:
Защитните етикети от типа VOID основно се използват в електрониката, битовата техника, автомобилостроенето, при асемблиране на компютри (предпазвайки от неоторизирана промяна на частите), пакетиране на продукти (лекарства, козметика, електронни компоненти, софтуер, CD-та и DVD-та) и др.


 

Саморазрушаващи се етикети

Защитните самозалепващи саморазрушаващи се етикети се произвеждат основно от фолио на винилна основа и се отличават с по-висока сила на залепване спрямо здравината на връзките в структурата на етикета. Те се късат, разслояват или деформират при всеки опит за отлепване и повторното им приложение става невъзможно.
Тези етикети са идеално средство за защита срещу неоснователни рекламации, направени от недобросъвестни потребители. Разслоеният етикет осигурява разкриване на опита за подправяне.
За да се получи качествено и устойчиво изображение, защитните етикети се печатат с термотрансферна лента RESIN.
               
Приложение:
Саморазрушаващите се етикети основно се използват за маркиране на продукти (лекарства, електронни части, софтуер, CD-та и DVD-та), автомобилни части и компоненти. Опитът за отлепване води до разпадане на етикета и загуба на гаранция.


 

RFID етикети и етикети с QR код
Защитните етикети RFID и етикетите с отпечатан QR код използват RFID – технология, която позволява да се кодира и прочита многократно цифрова информация в RFID тага. Те са известни още като смарт етикети и се използват най-често за идентификация и проследяване на стоките в търговските обекти, както и като средство за защита от фалшификации или кражби. 
RFID етикетите за тези приложения са самозалепващи хартиени етикети или фолийни етикети, в които има вградена антена и чип. Те могат да бъдат допечатвани и кодирани със специални баркод принтери за термотрансферен печат на етикети, които имат RFID модул. Холограмни защитни етикети
Холограмните защитни етикети могат да бъдат с ниска и с висока степен на защита. Холограмните етикети с по-ниска степен на защита се изработват чрез холограмни фолиа за студен фолиен печат, топъл печат или специални термотрансферни ленти за печат на етикети. 
За максимална сигурност е препоръчително да се изполват холограмни етикети с висока степен на защита. Те се изработват с персонализирано холограмно изображение, съдържащо голямо разнообразие от защитни елементи на тази технология. Те са по-скъпо решение, което е подходящо за специфични приложения в електрониката, фармацията, козметиката, търговията и др.Етикети със специални защитни мастила
Друг начин за защита на продукта е използването на етикети със защитни мастила. Те често се използват за печат на гаранционни етикети. Използват се и като средство за защита на продукта от фалшификация - UV флуоресцентните мастила светят в определен цвят при облъчване с UV светлина.

 RF етикети за охрана
Защитните RF етикети за охрана на стоки осигуряват електронна защита против кражба на стоките в търговските обекти. Тези етикети са подходящи за използване в почти всички сектори – от супермаркети и универсални магазини - до магазини за професионални стоки.  
Електронната част на етикета е разположена в долната част и обикновено се прилага директно, с перманентно залепване върху продукта. Бобина, която също служи като антена, е свързана с малък кондензатор. Тя приема и изпраща радиовълни. Заедно те образуват резонансна верига с честота около 8,2 MHz. 
Покривният материал върху етикета обикновено се изработва от хартия, но може да бъде направен от PE или PP материал.
Когато активиран етикет доближи областта на детекторите, които обикновено са разположени на изхода на магазина, осцилаторът на радиоелектронната верига задейства аларма. Деактивирането на електронното наблюдение обикновено се извършва след плащане на касата или чрез механично въздействие върху електронната част, или чрез електрическа манипулация. 


Дилком предлага съвременни, гъвкави решения за всяко специфично приложение. Свържете се с нас на sales@dilcom.com и ще Ви предложим най-сигурното и подходящо решение за Вашия бизнес.

 

Повече информация можете да намерите в нашата блог статия за защитни етикети.