Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Защитните етикети като средство за борба с фалшифицирането на продукти и търговски марки

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Защитните етикети все по-често намират приложение в бизнеса и всяка една индустрия. Те са рентабилно и надеждно решение за повишаване на сигурността.

Защитните стикери се залепват върху продукта или неговата опаковка и при опит той бъде отлепен, остават очевидни доказателства.

Те могат да се използват за различни цели като средство за защита срещу кражба и фалшифициране, оригинални пломби на продукти и съоръжения, защита на активи.

Съществуват различни видове защитни етикети, в зависимост от предназначението.

 

Защитни етикети тип „VOID

Защитните етикети VOID са произведени от специална комбинация от покритие и ламинат. Отстраняването им е трудно и не могат да бъдат отлепени и залепени наново без видими следи. Ако някой се опита да отлепи етикета, думата „VOID” се появява и остава върху продукта/ етикета.  Отлепената част от етикета не може да бъде използвана повторно.

Тези етикети най-често се използват от производителите като гаранционен стикер, но могат да бъдат използвани и за защита на опаковки.

Обикновено тези етикети се изработват от устойчив полиестер, който позволява използването на разнообразни методи за печат, включително термотрансферен  печат и пълноцветен дигитален печат.

 

Саморазрушаващи се етикети

За разлика от полиестерните VOID етикети, саморазрушаващите се етикети са изработени най-често от винил и не могат да бъдат отлепени като едно цяло, тъй като се късат на парчета и разслояват, оставяйки ясна следа за намерението за измама. Скъсаните парчета не могат да бъдат повторно залепени. Не се препоръчват за запечатване на опаковки.

 

Етикети с холограма за сигурност/ холограмни стикери

Холограмните етикети са самозалепващи етикети, които създават визуален ефект на 3D изображение. Етикетите с холограма са изключително трудни за възпроизвеждане, поради което наличието на персонализирана холограма  се приема като доказателство за автентичност.

Фалшивите продукти струват на производителите милиони долари загуби на година, така че отпечатването на холограма е един от начините за борбата с фалшивите стоки.

 

Дилком България е специализирана в производството на широка гама етикети и приема поръчки за изработка на персонализирани защитни етикети съгласно конкретните спецификации на клиента.

   

  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети