Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Световни тенденции при печата на етикети

Световни тенденции при печата на етикети
Бъдеще в етикетирането

Според изследване на списание „Полиграфия“ производството на етикети има най-голям потенциал за растеж в печатната индустрия, въпреки че представлява едва 5% от световния обем понастоящем. Азия е водеща като най-бързоразвиващия се пазар на етикети с над 40%, след която се нареждат Европа с 25% и САЩ с 20%.

 

Една от основните и най-важни тенденции при печат на етикети представлява екологията на процеса, а именно използването на рециклирани материали, екологични лепила и мастила с ниска миграция. В съответствие с нея и с отговорност към опазването на околната среда през 2018-та “Дилком България” се сертифицира по стандартa ISO 14001.

 

Също така се потвърждава тенденция към изработката на къси тиражи етикети и персонализирани продукти. Дизайнът на етикетите е опростен и се осъществява чрез комбинация от конвенционален и дигитален печат.

 

Наблюдава се и траен ръст в инвестициите за научни разработки за усъвършенстване възможностите на хибридните (аналогови/цифрови) технологии, дигиталният печат и безопасното използване на мастила с ниска миграция.

 

И не на последно място е важно да се отбележи продължаващата глобализацията на пазарите, при която редица фирми (за отпечатване на етикети и дистрибутори) по целия свят се обединяват под една шапка. Но не само - все повече западноевропейски индустриални производители се доверяват на източноевропейски компании за печат на етикети за стоките си. Така те си осигуряват алтернативен начин за получаване на високо качество на етикети, но на по-ниски цени.

 

Дилком България произвежда голямо разнообразие и различни видове самозалепващи етикети на ролка.. Ние изработваме етикети от различни материали за Вашия бизнес - самозалепваща се хартия, картон, фолиа, текстил и др. Вашите етикети се печатат по поръчка, за да са напълно съобразени с дизайна на опаковките и продуктите Ви. За повече информация за поръчки, събития и тенденции при печат на етикети, моля да се свържете с нашите специалисти на sales@dilcom.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари