Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Световни тенденции при печата на етикети

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%
Бъдеще в етикетиранетоСпоред изследване на списание „Полиграфия“ производството на етикети има най-голям потенциал за растеж в печатната индустрия, въпреки че представлява едва 5% от световния обем понастоящем. Азия е водеща като най-бързоразвиващия се пазар на етикети с над 40%, след която се нареждат Европа с 25% и САЩ с 20%.
 
Една от основните и най-важни тенденции при печата на етикети представлява екологията на процеса, а именно използването на рециклирани материали, екологични лепила и мастила с ниска миграция. В съответствие с нея и с отговорност към опазването на околната среда тази година “Дилком България” се сертифицира по стандартa ISO 14001.
  
Също така се потвърждава тенденция към  изработката на къси тиражи и персонализирани продукти. Дизайнът на етикетите е опростен и се осъществява чрез комбинация от конвенционален и цифров печат.
 
Наблюдава се и траен ръст в инвестициите за научни разработки за усъвършенстване възможностите на хибридните (аналогови/цифрови) технологии и безопасното използване на мастила с ниска миграция.
  
И не на последно място е важно да се отбележи продължаващата глобализацията на пазарите, при която редица фирми (печатници на етикети и дистрибутори) се обединяват под една шапка. Но не само - все повече западноевропейски индустриални производители се доверяват на източноевропейски компании за производство на етикети за стоките си. Така те си осигуряват високо качество на по-ниски цени.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари