Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Многослойни етикети и тяхното приложение

Многослойни етикети и тяхното приложение

Многослойни етикетиВ днешно време многослойните самозалепващи етикети намират голямо приложение, тъй като опаковката на продуктите трябва да предоставя все повече и повече информация. Те са гъвкаво решение за маркиране на продукти с голямо количество информация, като в същото време запазват естетичния вид на опаковката.

 

Многослойните етикети все по-често се използват като например фармацевтични и медицински етикети, защото тези приложения често изискват двуфункционален етикет. Те са също иновативен начин за маркетингови стратегии и предоставяне на многоезична информация и др.

 

Многослойните етикети също се наричат многопластови, двуслойни, двулицеви, трилицеви или многолицеви самозалепващи етикети. Те се състоят от два или три слоя етикети. По този начин с размер като на еднослоен / обикновен самозалепващ етикет, може да се публикува информация за продукта на три или дори пет страници. Така се осигурява място за максимално количество информация върху много малка площ от етикетирания продукт.

 

Слоевете на тези етикети могат да се отлепват и залепват многократно с цел прочитане на отпечатаната информация. При отлепяне на първия слой на многослоен самозалепващ етикет се появява друга информация, изписана на долния слой. Когато горните слоеве се отлепят, те запазват адхезивните си свойства и могат да се залепят повторно върху друга повърхност като опаковъчен лист, поръчка или друг документ.

 

Върху тях можете да отпечатате многоезични преводи, информация за хранителното съдържание, различни видове допълнителна информация за продукта, правна информация и данни за фирмата производител. 

 

Подходящи са за продукти и предмети с плоски и извити повърхности, както и такива с неправилна форма. Многослойните етикети често се поставят на дъното, страничната част или горната част на даден продукт или неговата опаковка. Мястото на поставяне на етикета зависи от желанието на производителите.

 

Двулицевите етикети представляват нормални самозалепващи етикети, които обаче имат отпечатък и на гърба, върху лепилния слой. Те са подходящи за продукти с прозрачни повърхности.

 

Многослойните самозалепващи етикети намират приложение главно в хранително-вкусовата промишленост и козметиката. Много често се използват също и за химически и фармацевтични продукти, защото за тези продукти се изисква голямо количество информацията да присъства директно върху продукта.

 

Многопластовите етикети са изключително подходящи за изброените по-горе индустрии. Това се дължи на факта, че през последните години регулаторните изисквания за количеството информация, записана в етикетите, се променят много бързо. В днешно време, етикетите за тези сектори трябва да съдържат много голямо количество данни.

 

Производство на многослойни етикетиДвуслойните и трислойните етикети набират популярност в последните години, защото предоставят възможност за включване на значително количество продуктова информация или данни на различни езици. Това е особено полезно за продукти, които се продават на международни пазари, където е необходимо да се предоставят данни на множество езици.

 

Едно от основните предимства на тези етикети е икономичността им. Те позволяват да се намали размерът на самия етикет, като същевременно предоставят много голямо количество необходима информация. Това води до по-ниски разходи за материали и печат и по-изгодна цена спрямо площта на етикета (с около 20-30%), което е важен фактор за производителите особено при поръчки на големи партиди етикети.

 

 

 

Как са направени многослойните самозалепващи етикети?

Многослойният етикет се състои от самозалепващ етикет, поставен върху друг самозалепващ етикет. В единия си край слоевете са здраво залепени един за друг и не могат да бъдат разделени. Поради приликата с книга, понякога тези етикети ги наричат и буклет (booklet), въпреки, че класическите буклет етикети са със значително по-различна технология на производство. Най-долният слой съдържа силно лепило, придържащо целия етикет към Вашия продукт. Горните етикети използват уникално лепило, което позволява да се отлепи съответният слой, да се прочете допълнителната информация отдолу и да се залепи отново лесно.

 

Многопластовите етикети най-често са изработени от хартия или фолио като полиетилен или полипропилен. Произвеждат се с конвенциални технологии за печат като флексо или висок печат. Етикетите могат да имат гланцово или матово покритие, както и елементи от студен или топъл фолиен печат, селективен или структурен лак, релефен лак, надписи на брайлов текст, така нареченото „течно злато“ и други декоративни елементи.

 

Разнообразието и гъвкавостта на тези етикети ще Ви помогнат да предоставите повече информация на потребителите, като същевременно запазите високото ниво на  дизайна на Вашия етикет. Многослойните етикети също позволяват повече място за брандиране и графичен дизайн. Това означава, че производителите могат да включат допълнителни графики, лога, цветове и текстури, които да подобрят визуалната привлекателност на продукта. Те са също така удобни за потребителите, защото цялата информация е събрана на едно място и е много лесно достъпна. Многослойните етикети са икономична алтернатива за отпечатване на подробна информация за продукта.

 

Дилком България произвежда персонализирани многослойни етикети , подходящи за различни индустрии. Те са икономично решение за маркиране на продукти с голямо количество текст, красиви графични изображения, баркодове, променлива информация, елементи за защита на марката, партида и дата на производство. За повече информация или поръчка на многослойните самозалепващи етикети, моля да се свържете с нашите специалисти на имейл sales@dilcom.com. Те с удоволствие ще Ви помогнат да намерите най-подходящо решение за Вашия продукт и марка. 

  

Дилком произвежда и други видове нестандартни етикети - водоразтворими етикети, картонени етикети за разнообразни приложения, билети, етикети за вграждане, обиколни етикети, индустриални етикети, етикети за бижута.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари