Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Печат на гривни за достъп с принтери за етикети

Печат на гривни за достъп с принтери за етикети

Печат на гривни за достъпВ последните години технологията за печат на гривни за идентификация се развива изключително бързо. Благодарение на този напредък, печатът и персонализирането на гривните може да стане чрез термодиректен или термотрансферен принтер на мястото на събитието.

 

За самото производство на идентификационните гривните се използват същите машини, с които се печатат самозалепващи и несамозалепващи етикети.

 

В тази статия ще разгледаме различните видове гривни за гости, пациенти и клиенти и ще Ви запознаем с техните многобройни предимства и приложения.

 

ПРИЛОЖЕНИЯ

 

Контрол над приема на гости

Гривните за идентификация са изключително удобен и полезен начин за сортиране на гости и управление на достъпа до големи събития като концерти и фестивали.

 

Гривните могат да са персонализирани по цвят, съдържание и изображение, за да показват данни за гостите. Тази информация може да се отнася за достъп до зони на събитието (различни зали/сцени, зад кулисите, зони за медии), разрешение за консумация на алкохол, възраст и дни престой на събитието. 

 

Персонализираните гривни за достъп се произвеждат по специална технология с материали, подбрани за да гарантират невъзможността за сваляне и повторно поставяне на ръката. Всеки опит за отстраняване води до унищожаване на гривната, като така се ограничава неоторизираният достъп до Вашето събитие.

 

All-inclusive гривни

Гривната all inclusive e много често използвано решение за сортиране на клиенти в all-inclusive курорти. Най-често се изработват от издръжлив синтетичен материал Tyvek, който се самоунищожава при опит за сваляне на гривната и не позволява повторна й употреба. Поради това качество, тайвек гривните са по-подходящи за all-inclusive приложения от пластмасовите гривни.

 

All-inclusive гривните за хотели са удобни за гостите и персонала, защото идентификацията на гостите става бързо и лесно.

 

Грижа за пациенти

ID гривни за болници

 

 

Идентификационните гривни за пациенти са общоприет стандарт в много лечебни заведения, за да се осигури възможно най-удобна идентификация на пациента и да се подобри безопасността чрез намаляване на човешките грешки. Те се използват толкова често, защото медицинският персонал трябва да може винаги да провери самоличността на пациент преди извършване на тестове и прилагане на медикаменти и ваксини. Гривните помагат за ускоряване на лечението и грижата за пациенти, особено в случаите, в които дадено лице не е в състояние да съобщи дадена информация.

 

 

 

РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ГРИВНИ

 

Тайвек гривни

Тайвек (Tyvek) е синтетичен материал, направен от полиетиленови влакна с висока плътност, компресирани с топлина и налягане, с цел да се образува материал, подобен по структура и външен вид на хартия. Поради отличните му качества, Tyvek е един от най-често използваните материали за производството на гривни за достъп.

 

Тайвек гривните са издръжливи, водоустойчиви и леки. Те могат да се рециклират и да бъдат персонализирани по цвят и дизайн. Те са идеално сигурно решение за контрол над гостите за малки и големи събития, тъй като след поставянето на гривната, тя не може да се премахне и сложи на друг гост, защото се самоунищожава при опит за сваляне от ръката.

 

Гривни, изработени от хартия

Хартиените гривни са леки, тънки и могат да се персонализират. Налични са в най-различни цветове и върху тях може да се отпечатва текст, изображения и баркодове. Главното предимство на гривните от хартия е, че те са по-икономични от тези, изработени от Tyvek.

 

Недостатъците им са, че по-лесно се разкъсват и не са водоустойчиви. Хартиените гривни са еднократни гривни, подходящи за рекламни цели и контрол на гости, когато няма риск от външни атмосферни влияния или намокряне с вода или други течности.

 

RFID гривни

RFID технологията позволява да се кодира и чете многократно цифрова информация в гривни, отпечатани със специален баркод принтер с вграден RFID модул. Организаторите на събития, особено такива с голям брой посетители, все повече и повече използват RFID гривни, защото те позволяват бързо и лесно закупуване на продукти по време на събитието, без да се налага на гостите им да разнасят портфейл или друг метод за плащане.

 

RFID гривната се свързва с дебитна/кредитна карта или се зарежда предварително от посетителите. С тази технология клиентите могат да извършват безконтактно плащане като сканират своята гривна, доближавайки ръката си до RFID четеца.

 

МЕТОДИ ЗА ЗАЩИТА НА ГРИВНИТЕ ОТ ФАЛШИФИКАЦИЯ

 

Гривни с UV отпечатък

За тяхната изработка се използват специални UV мастила, които произвеждат отпечатък, видим само под UV светлина. За да се потвърди автентичността на гривните, те трябва да бъдат осветени с UV лампа, за да се види наличието на уникалния отпечатък.

 

Гривни с холограмен отпечатък

Друг добър начин за повишаване на сигурността и предотвратяване на фалшификациите е отпечатването на защитно холограмно фолио или персонализирана холограма върху гривните за идентификация. Те могат да се отпечатат върху гривни от хартия, синтетична хартия и гривни Tyvek.

 

МЕТОД ЗА ПЕЧАТ НА ГРИВНИ

Гривни се печатат с баркод принтери за етикети. Ако се нуждаете от RFID гривни, за тях е нужен термотрансферен принтер с вграден RFID модул. Дилком също предлага принтери, специализирани за приложения в сферата на здравната индустрия – лечебни заведения, лаборатории, аптеки и др. Те се използват с цел подобряване качеството на грижите за пациентите и намаляване на грешките.

 

Дилком предлага гривни по поръчка и баркод принтери за печат на гривни. За повече информация или консултация: sales@dilcom.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари