Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Топ 5 тенденции в етикетирането за 2023г: доклад на Loftware

Топ 5 тенденции в етикетирането за 2023г: доклад на Loftware

Бизнеси от всякакъв мащаб непрекъснато развиват своите стратегии за етикетиране. Те правят това, за да увеличат гъвкавостта на веригата за доставки, да подобрят проследимостта и да осигурят непрекъснати операции. През последните години тенденциите при етикетите като например базираните в облака системи за етикетиране, се превърнаха в основна област на инвестиции в много индустрии.

В тази блог статия ще разгледаме 5-те основни тенденции в етикетирането през 2023 г. Те са определени от нашия партньор Loftware в 10-тия им годишен доклад, озаглавен "Топ 5 тенденции в етикетирането и дизайна на опаковките". Подробният доклад базира изводите си на данни от близо 500 професионалисти в 55 различни държави.

 

  1. Облакът ще се превърне в предпочитания метод за разпространение

Тенденции в етикетиранетоСпоред Гартнър до 2027 г. се очаква повече от 50% от компаниите да използват индустриални облачни платформи. Oблакът се превръща в предпочитан метод за внедряване на бизнес приложения и повишаване на ефективността на веригата за доставки.

Един от секторите, който се разширява значително, е етикетирането в облака. Той дава възможност на предприятията да ускорят разпространението, да предприемат коригиращи действия за отстраняване на препятствия и да подобрят сътрудничеството и обслужването на клиентите. Освен това гарантира съответствие, намалява времето за изпълнение на поръчки и гарантира успех на бъдещите операции по етикетиране.

Етикетирането в облака осигурява единен интегриран метод за централизирано снабдяване и управление на съдържанието, типовете етикети, процедурите за одобрение и работните потоци. Техниките, свързани с облака, намаляват натиска върху ограничените ИТ ресурси и помагат за растежа на компаниите. Те улесняват разширяването на етикетирането в нови печатници и поддържането на точност и последователност.

Те осигуряват автоматични актуализации на софтуера, абонаментно таксуване и мащабируемост. Това позволява на компаниите да насочат своите средства към други оперативни разходи и да се съсредоточат върху развитието на своите предприятия.

 

  1. Проследимостта е още по-важна

Проследимост на продуктиПоради завишеното участие на потребителите, инициативите за борба с фалшифицирането и законовите изисквания, значението на проследимостта в глобалната верига на доставки се увеличи. Компаниите добавят нови партньори, разширяват дейността си в нови области и работят за задоволяване на нарастващите нужди на клиентите.

За правилно съхранение на стоките, безопасност на пациентите, ефективно управление на инвентара и осигуряване на бърза доставка на пазара, технологиите за проследяване са от съществено значение. Компаниите също се нуждаят от решения, които улесняват по-бързото реагиране за управление на потенциални изтегляния от пазара и предотвратяване на опасности от фалшифицирани и подправени продукти. Етикетите са средствата, чрез които се пренася продуктовата информация и се ускорява времето за реакция при тези рискове.

Бизнесите трябва същевременно да постигат нови цели за корпоративна отговорност по отношение на екологичността. Дигиталното проследяване може да помогне на компаниите да изпълнят своите ангажименти за устойчивост чрез ефективен контрол на жизнения цикъл на продукта и сигурно снабдяване с устойчиви материали.

Интелигентните вериги за доставки могат да сведат до минимум нуждата за огромни складови наличности, да елиминират отпадъците и да гарантират, че всички стоки са произведени, изпратени и доставени правилно.

 

  1. Проблемите във веригата за доставки продължават да засягат бизнеса

Етикетиране във веригата за доставкиПоради настоящата структура на глобалната верига за доставки компаниите търсят алтернативни стратегии за подобряване на оперативната ефективност. Тъй като все повече компании разбират връзката между етикетите и състоянието на веригата за доставки, етикетирането в облака се превръща в основна област за инвестиции. Като предлага централизиран достъп за управление на бързи и лесни промени в етикетите, етикетирането в облак предлага мащабируемост, гъвкавост и операции без прекъсвания.

Дистанционният достъп до етикетите е едно от основните предимства на решенията за етикетиране в облак. За да се гарантира точност и последователност, дистанционните потребители и доставчиците могат да получат достъп до шаблони и етикети с предишно одобрение. Това предотвратява закъснения, престои и грешки.

С етикетиране в облака компаниите могат бързо и лесно да преместят процесите на етикетиране от едно място на друго и да предоставят сигурност на доставчиците.

 

  1. Повишено желание за стандартизирана платформа "едно решение за всички печатни нужди"

Kодиране и етикетиране по производствените линииБизнесите търсят всеобхватно решение, което да отговори на всяка тяхна нужда за етикетиране на продукти и да улеснява пускането на продукти и услуги на пазара.

Понастоящем има търсене на печат върху широк спектър от суровини с различен произход: гъвкава и твърда пластмаса, дърво, бетон, извити повърхности и др. Това търсене поражда необходимостта от решение, което може да поддържа много различни инструменти като: принтери за етикети с термодиректен и термотрансферен печат, лазерни и цветни мастиленоструйни принтери, маркиращи мастиленоструйни принтери, системи за визуална инспекция, цифрови печатни устройства и др.

По-кратките производствени серии, по-бързите срокове за изпълнение и по-строгите изисквания на клиентите допринесоха за развитието на индустрията за етикетиране. Но за компаниите, използващи разнообразни технологии за печат, контролирането на проблемите, обучението на персонала и конфигурирането на линиите, използващи многобройни системи, се оказаха трудни.

Традиционният софтуер, създаден за определена цел, е по-труден за интегриране. Той също така създава проблеми с постоянството и добавя допълнително време за обработка и превключване от една система на друга. В днешно време компаниите предпочитат единен потребителски интерфейс за кодиране и маркиране в различните канали за дистрибуция, доставки, производство и складове.

Независимо от марката или технологията, фирмите могат да се възползват от съвременни интелигентни решения, които автоматизират кодирането и етикетирането по производствените линии. Този вид автоматизиран процес осигурява бизнес правила и лесна интеграция.

Освен това този удобен процес позволява на операторите да контролират всяко устройство и да работят бързо и без грешки. Най-интегрираните технологии за автоматизация на печат обработват всички устройства за печат на етикети от едно място и се интегрират с един източник на точна информация.

 

  1. Много компании възприемат комбиниран бизнес модел за гъвкавост и устойчивост

ЕтикетиранеМного заинтересовани страни участват в дизайна на продуктовите етикети и опаковката. Едно персонализирано и автоматизирано решение за управление на етикети обаче може да предостави различна степен на контрол на много различни екипи от хора. Това защитава целостта на целия етикет, като същевременно позволява на определени потребители да управляват и редактират отделен елемент или раздел от него. По този начин се повишава гъвкавостта на бизнеса и скоростта на пускане на пазара.

Освен това бизнесите изпитват затруднения със засиленото търсене на разнообразие и динамични данни за опаковки и етикети. Компаниите могат да се възползват от дигитална платформа, която може да се интегрира с различни източници, като използват точни и постоянни данни за създаване на етикети и опаковки навсякъде и по всяко време. Потребителите на този вид решение могат лесно и бързо да се справят със сложната променливост в етикетите и оформлението на опаковките, като същевременно управляват променящите се изисквания и модификациите на етикетите.

С такова цялостно решение, базирано на облачни технологии, компаниите могат да управляват централизирано всички свои материали, за да поддържат последователност на марката и да гарантират съответствие.

 

В заключение, в десетия годишен доклад на Loftware се посочват 5-те основни тенденции в етикетирането за 2023 г. Те включват нарастващата важност на проследимостта и въздействието на традиционните проблеми на веригата на доставки върху бизнеса. Тенденциите подчертават и желанието за платформа „едно решение за всички печатни нужди", както и интелигентните решения за етикетиране за по-голяма гъвкавост.

Тъй като все повече компании разбират пряката връзка между етикетите и здравето на веригата за доставки, системите за етикетиране в облак вероятно ще продължат да набират популярност през следващите години.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари