Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Етикетиращи машини - как тази инвестиция ще помогне на бизнеса Ви

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Техниките за печат на етикети и тяхното залепване върху продуктите са се развили изключително много, от принтиране и ръчно поставяне на етикети върху продуктите, до съвременните технологично усъвършенствани методи като автоматичните етикетиращи машини. Когато един етикет има естетичен дизайн и е залепен правилно и по атрактивен начин, той допринася много за чувството за високо качество и надеждност.

 

Ръчното апликиране на етикети върху продукти често се използва и днес в малки производства с малки производствени обеми. В тези случаи, етикетите се печатат предварително с принтер за етикети и се поставят върху продукта от оператор. Този метод е подходящ за малки партиди и етикетиране на продукти с правилни форми.  Но с увеличаването на броя на продуктите и на изискванията за етикетиране, се налага използването на етикетираща система.

 

Етикетираща машина Altech за обиколни етикети върху цилиндрични продуктиЕтикетиращите машини служат за бързо и професионално апликиране или едновременно печатане и поставяне на етикети с всякакви размери и дизайн върху продукти с различни повърхности и форми. Много разрастващи се бизнеси интегрират етикетиращи машини в техните производствени линии, с цел пестене на време и увеличаване на прецизността и продуктивността.  Това повишава атрактивността на техните продукти и спомага за увеличаване на продажбите. Според глобалната компания за пазарни проучвания KBV Research, пазарът на етикетиращите машини е изключително важен и се очаква да има пазарен ръст от 5,2% на годишна база през периода 2019-2025 г.

 

Ако обмисляте да разраствате своя бизнес или да подобрите начина на етикетиране на Вашите продукти, прочете тази статия, за да научите главните предимства на етикетиращите машини, как да изберете правилната за Вас система и все по-важното им приложение в фармацевтичната индустрия.

 

Предимства на етикетиращите машини:

 

Етикетиращите машини поставят етикетите чисто и прецизно върху Вашите продукти.

При ръчно поставяне на етикети от оператор, етикетите на два различни продукта не могат да бъдат сложени в една и  съща позиция. Понякога те се залепват накриво, намачкват се или остават въздушни балончета под тях, което създава неприятен вид на етикета, съответно на изделието,  като по този начин  ще попречи на клиентите Ви да предпочетат Вашия продукт.

 

Тези възможни проблеми са напълно елиминирани при използването на етикетиращи системи, които гарантират прецизност и точност в поставянето на етикети върху всякакви повърхности и сложни продуктови форми.

 

Етикетиращите машини работят с изключително висока скорост.

Днешните технологично развити етикетиращи системи работят бързо и прецизно и значително повишават продуктивността и ефикасността на печата и залепването на етикети. Те позволяват етикетирането на хиляди продукти всеки час и могат да работят денонощно. По този начин дори и най-високите изисквания за скорост на производствената линия могат да бъдат покрити, без да е необходимо да се наема допълнителен персонал.

 

Използването на етикетираща система значително намалява грешките.

Система за етикетиране на плоски продукти и туби

При ръчно поставяне на етикети в забързани производства, често се случват човешки грешки, като поставяне на етикет върху грешен продукт или неправилно поставяне на етикета. При работа със съвременна етикетираща машина, която е снабдена с висококачествена система за контрол на качеството, тези неточности са напълно елиминирани. Системата гарантира, че всеки продукт е правилно етикетиран. Това намалява риска за производителя, осигурява по-голяма продуктивност и пестене на материали.  

 

Системите за етикетиране спестяват време на персонала Ви и намаляват разходите за труд.

Когато продуктовите етикети се поставят от машина, операторите могат да извършват друга дейност в компанията Ви, като по този начин се постига по-висока производителност.

Машините са лесни за използване и поддръжка, като след кратко обучение на операторите, те лесно ще могат да избират за печат/апликиране вече запаметена в системата програма, която е предварително зададена от Вашите специалисти. Етикетиращите машини дават възможност да бъдат запаметени голямо количество програми, съдържащи параметрите за множество продукти- функция, осигуряваща бърза пренастройка при смяна на продуктите.

 

Интеграцията на една или повече етикетиращи машини в производствените Ви линии гарантира Вашата готовност за бъдещи изисквания.

Когато разраствате Вашия бизнес или се установяват законови промени на правилата за етикетиране, често се налага разнообразяването на Вашето портфолио от етикети и начини за тяхното поставяне. Технологично усъвършенстваните системи за етикетиране са изключително приспособими и с тях можете лесно да добавяте нови програми, спрямо съвременните изисквания. В зависимост от тяхното ниво на техническа способност, някои системи могат да се конфигурират по продукта и заданието на клиента и да се етикетират продукти с всякакви форми, повърхности и размери – от малко стъклено шишенце за лак за нокти до 5-литрови пластмасови туби.

 

С помощта на съвременните етикетиращи машини, Вашият бизнес е винаги готов за нови бъдещи изисквания, разширено разнообразие от продукти и увеличаване на очакванията на клиентите. Един интересен етикет, залепен по прецизен и атрактивен начин, помага на марката Ви да се открои от конкуренцията.

 

Етикетиращите системи осигуряват трайност, последователност на производството, безопасност и прецизност, които помагат на Вашия бизнес да се развива.

 

Как да изберем правилната етикетираща система?

Съществуват много различни видове етикетиращи системи, които имат разнообразни конфигурации, приложения и целесъобразност. Компаниите, които желаят да автоматизират процеса на етикетиране, имат избор между автоматични и полуавтоматични машини.  

 

Полуавтоматичен апликатор за етикети

Полуавтоматичните апликатори представляват първа стъпка в автоматичното етикетиране. При тях се изисква да има оператор, който собственоръчно поставя продуктите и задейства процеса на етикетиране с едно натискане на бутон. Те могат да етикетират продукти с много различни форми. Апликаторите спомагат за повишаване на производителността и са подходящи за малки и средни производства. Някои полуавтоматични машини могат също да бъдат снабдени с етикетен баркод принтер, който в момента на етикетирането да допечатва променливи данни като дата, час, баркод, партиден номер и др. Нашият екип от инженери има възможност за допълнителна доработка на машините по конкретно задание на клиента.

 

Автоматичните етикетиращи машини могат да печатат, апликират, кодират и инспектират етикети върху различни продукти, като предварително се задават програми със специфични изисквания за всеки етап от етикетирането.

При използването на тези системи, целият процес на етикетиране и маркиране е абсолютно автоматизиран. Автоматичните машини са изключително висококачествени, технологично усъвършенствани и в зависимост от конфигурацията им, позволяват етикетиране  на продукти с всякакви форми, размери и повърхности. В някои от тях също може да се интегрират системи за допечатване на променлива информация, както и специални мастиленоструйни принтери или лазерни маркиращи устройства, с които се цели да се гарантират високи стандарти за качество, безопасност и производителност. Съвременните машини могат да се конфигурират спрямо продукта и заданието на клиента и да бъдат интегрирани във всяко едно производство и бранш.

 

Система за етикетиране на цилиндрични и плоски продуктиОсвен степента на автоматизация, следните фактори също трябва да се обмислят при избора на етикетираща система, за да можете да изберете тази, която най-добре отговаря на Вашите оперативни дейности и производствен обем.

 

Размер на етикетите: Въпреки че повечето съвременни машини могат да работят с много голямо разнообразие от етикети, машините имат различни ширини на етикетиране спрямо големината на апликиращите им глави.

 

Необходима скорост: Всички етикетиращите системи работят много бързо и ефективно. Те имат различни режими, които позволяват промени в скоростта въз основа на променящия се обем на производството.

 

 

Разположение на продуктовия етикет: при избора на автоматични и полуавтоматични етикетиращи машини трябва да се съобрази също къде върху продукта трябва да се постави етикет и дали това ще е само върху една страна или няколко страни. В зависимост от изискването трябва да се избере подходящата конфигурация на системата.  

 

При избора на етикетиращи системи е много важно да се обмислят горепосочените критерии. Специалистите на Дилком с удоволствие биха Ви посъветвали, за да можете да вземете решение, което да отговаря най-добре на Вашите нужди.

 

Приложение във фармацевтичната индустрия

Етикетираща система за фармациятаПрез последните години използването на етикетиращи машини е изключително широко разпространено в много индустрии, сред които хранително-вкусовата промишленост, козметиката, електрониката и други. Едно от най-значимите приложения на съвременните усъвършенствани етикетиращи системи е във фармацевтичната индустрия. Тук етикетирането служи както за идентификация на продукта, така и за обозначаване на важна за пациентите информация като неговата функция, инструкции за дозиране, срок на годност, списък на съставките и други.

 

В момента фармацевтичните компании са подложени на много трудности, защото те трябва да променят условията си на работа спрямо пандемичните изисквания за безопасност за техните служители и защото техният производствен обем много се е увеличил през последната година. Въпреки това, днес, повече от всякога, фармацевтичните производители трябва да гарантират, че ваксините и лекарствата ще достигнат до хората, които имат нужда от тях.

 

В тази връзка, правилното и бързото етикетиране на тези продукти играе изключително важна роля в индустрията, за да се осигури безопасността на пациентите и проследяемостта на фармацевтичната верига за доставки.

 

За да се оптимизира ефективността и продуктивността на етикетиране на лекарствени продукти и ваксини, е нужно интегрирането на автоматична етикетираща система в тяхното производство. Това позволява бърза и лесна сериализация и проследимост на продуктите, което ускорява производствения процес и спомага по-бързата доставка на важни фармацевтични продукти до нуждаещите се потребители. Ако процесът на етикетиране не е автоматизиран, възможността за грешки е много по-голяма и може да се стигне дори до изтегляне на продукти от пазара. Автоматичните системи за етикетиране намират широко приложение в областта на фармацията, като увеличават ефективността, продуктивността и безопасността, които са изключително важни за добрите фармацевтични производствени практики.

 

В заключение, търсенето на технологично развитите решения в сферата на етикетирането като полуавтоматични и автоматични апликатори се разраства много бързо в последните няколко години, защото те увеличават продуктивността, спестяват ценно време и предоставят нови възможности за атрактивно маркиране на продукти. Закупуването на етикетираща система е инвестиция, която обаче определено е печеливша за големите производства, които искат да имат конкурентно предимство и да бъдат подготвени за бъдещи изисквания.

 

Дилком България предлага голяма гама от висококачествени етикетиращи системи в партньорство с европейски и световни производители. Тези машини апликират бързо, ефективно и прецизно самозалепващи етикети с всякакви форми и дизайн, като така добавят стойност на Вашите продукти, използвайки съвременни технологии за пестене на време и средства.

 

Обърнете се към екипа от специалисти на Дилком на sales@dilcom.com и ние ще Ви помогнем във всяка една стъпка, включена в процеса на избор на най-подходящия за Вас апликатор на етикети.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети