Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Етикетиращи машини - инвестиция за бизнеса Ви

Етикетиращи машини - инвестиция за бизнеса Ви

Етикетираща машина Altech за обиколни етикети върху цилиндрични продуктиЕтикетиращите машини служат за бързо и професионално апликиране или едновременно печатане и поставяне на етикети с всякакви размери върху продукти с различни повърхности и форми.
Прочетете статията, за да научите главните предимства на етикетиращите машини, как да изберете правилната за Вас система и приложението им в фармацевтичната индустрия.

 

Предимства на етикетиращите машини:

 

Етикетиращите машини поставят етикетите чисто и прецизно върху Вашите продукти.

 

При ръчно поставяне на етикети от оператор, етикетите на два различни продукта не могат да бъдат сложени в една и съща позиция. Понякога те се залепват накриво, намачкват се или остават въздушни балончета под тях, което създава неприятен вид на етикета, съответно на изделието, което ще попречи на клиентите Ви да предпочетат Вашия продукт.
Тези възможни проблеми са елиминирани при използването на етикетиращи системи, които гарантират прецизност и точност в поставянето на самозалепващи етикети върху цилиндрични, плоски и неравни повърхности и сложни форми като бутилки, буркани и др.

 

 

Етикетиращите машини работят с изключително висока скорост и значително повишават продуктивността и ефикасността на печата и залепването на етикети. Те позволяват етикетирането на хиляди продукти всеки час и могат да работят денонощно.

 

Използването на етикетираща система значително намалява грешките.

Система за етикетиране на плоски продукти и туби


При ръчно поставяне на етикети в забързани производства, често се случват човешки грешки, като поставяне на етикет върху грешен продукт или неправилно поставяне. При работа със съвременна етикетираща машина, която е снабдена с висококачествена система за контрол на качеството, тези неточности са напълно елиминирани. Машината е предназначена да намалява риска за производителя и за пестене на материали. 

 

Системите за етикетиране спестяват време на персонала Ви и намаляват разходите за труд.

Когато продуктовите етикети се поставят от машина, операторите могат да извършват друга дейност в компанията Ви, като по този начин се постига по-висока производителност.
Машините са лесни за използване и поддръжка, като след кратко обучение на операторите, те лесно ще могат да избират за печат/апликиране вече запаметена в системата програма, която е предварително зададена от Вашите специалисти. Етикетиращите машини дават възможност да бъдат запаметени голямо количество програми, съдържащи параметрите за множество продукти- функция, осигуряваща бърза пренастройка при смяна на продуктите.

 

Интеграцията на една или повече етикетиращи машини в производствените Ви линии гарантира Вашата готовност за бъдещи изисквания.

Когато разраствате Вашия бизнес или се установяват законови промени на правилата за етикетиране, често се налага разнообразяването на Вашето портфолио от етикети и начини за тяхното поставяне. Технологично усъвършенстваните системи за етикетиране са изключително приспособими и с тях можете лесно да добавяте нови програми.

В зависимост от тяхното ниво на техническа способност, някои системи могат да се конфигурират по продукта и заданието на клиента и да се етикетират продукти с всякакви форми, повърхности и размери – от малко стъклено шишенце за лак за нокти до 5-литрови пластмасови туби. Дилком предлага различни видове етикетиращи машини за плоски повърхности, както и машини за цилиндрични продукти.

 

Как да изберем правилната етикетираща система?

Съществуват много различни видове етикетиращи системи, които имат разнообразни конфигурации, приложения и целесъобразност. 

 

Полуавтоматичен апликатор за етикети

Полуавтоматичните апликатори представляват първа стъпка в автоматичното етикетиране. При тях се изисква да има оператор, който поставя продуктите и задейства процеса на етикетиране. Те етикетират продукти с много различни форми. Ръчните апликатори за етикети спомагат за повишаване на производителността и са подходящи за малки и средни производства.
Някои полуавтоматични машини могат също да бъдат снабдени с етикетен баркод принтер, който в момента на етикетирането да допечатва променливи данни като дата, час, баркод, партиден номер и др. 

Автоматичните етикетиращи машини печатат, апликират, кодират и инспектират етикети върху различни продукти, като предварително се задават програми със специфични изисквания за всеки етап от етикетирането.

При тези системи, целият процес на етикетиране и маркиране е абсолютно автоматизиран. Автоматичните машини са висококачествени, технологично усъвършенствани и в зависимост от конфигурацията им, позволяват етикетиране на продукти с всякакви форми, размери и повърхности. В някои от тях също може да се интегрират системи за допечатване на променлива информация, както и специални мастиленоструйни принтери или лазерни маркиращи устройства, с които се цели да се гарантират високи стандарти за качество, безопасност и производителност.

Съвременните машини могат да се конфигурират спрямо продукта и заданието на клиента и да бъдат интегрирани във всяко едно производство и бранш.

 

Система за етикетиране на цилиндрични и плоски продукти

Освен степента на автоматизация, за да изберете най-подходящата автоматична или полуавтоматична етикетираща машина, трябва да вземете предвид размера на етикетите (някои машини работят с външен размер на ролката до примерно максимум 100 мм.), необходимата скорост и разположението на продуктовия етикет.

 

 

 

 

Приложение във фармацевтичната индустрия

Етикетираща система за фармацията

Едно от най-значимите приложения на съвременните усъвършенствани етикетиращи системи е във фармацевтичната индустрия. Тук етикетирането служи както за идентификация на продукта, така и за обозначаване на важна за пациентите информация като неговата функция, инструкции за дозиране, срок на годност, списък на съставките и други.

За да се оптимизира продуктивността на етикетиране на лекарствa и ваксини, е нужно интегрирането на автоматична етикетираща система в тяхното производство. Това позволява бърза и лесна сериализация и проследимост на продуктите, което ускорява производствения процес. Ако процесът на етикетиране не е автоматизиран, възможността за грешки е много по-голяма и може да се стигне до изтегляне на продукти от пазара.

 

 

 

В заключение, полуавтоматичните и автоматичните апликатори увеличават продуктивността и предоставят нови възможности за атрактивно маркиране на продукти.

Дилком предлага голяма гама от трите вида етикетиращи системи - автоматични етикетиращи машини Arca и Altech, полуавтоматични апликатори за етикети Primera и GoDEX, както и ръчни апликатори за етикети TOWA. Тези машини апликират бързо, ефективно и прецизно самозалепващи етикети с всякакви форми и дизайн, като така добавят стойност на Вашите продукти.

За повече информация: sales@dilcom.com.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари