Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Приложението на смарт етикетите в здравеопазването нараства

Приложението на смарт етикетите в здравеопазването нараства

Етикети за здравеопазването

 

Очаква се пазарът на радиочестотната идентификация (RFID) в областта на здравеопазването в световен мащаб да се равнява на 4.9 милиарда долара до 2022 г. Това се дължи на сигурността, безопасността и ефикасността, които RFID етикетите осигуряват при обслужването на пациенти. Това решение за етикетиране се използва както в Европейския съюз, така и по цял свят.

 

Радиочестотната технология се прилага в редица смарт етикети, които помагат на болници и лаборатории да проследяват инвентара си в реално време. Смарт етикети за здравеопазването също могат да се използват и за маркиране на всяка кръвна проба или палет с лекарства.

 

За съжаление множество пациенти умират в болниците поради медицинска грешка, която може да бъде избегната, ако се въведат по-акуратни и сигурни идентификационни процеси. RFID етикетите могат да помогнат за спасяването на тези животи. Тази смарт технология позволява успешното проследяване на медикаменти и кръвни проби, така че всеки пациент да получи своята лична диагноза и съответно лекарство без изключение.

 

RFID таговете са много по-трудни за дубликация от етикетите с баркодове. Това ги прави безкомпромисен победител в етикетирането на здравни продукти. Освен това със сканирането на един такъв таг в електронната система на една болница могат да се въведат до 700 продукта автоматично само за една секунда. Този процес значително увеличава продуктивността, като това не е за сметка на прецизността в идентифицирането.

 

Според неотдавнашно изследване повече от ¾ от болничния състав разчита на неефективно мануално управление на веригата за доставки на медикаменти. Това често води до слаб инвентарен контрол и в резултат създава сериозни проблеми на всяка болница като увеличава разходите.

 

Смарт етикетите за здравеопазването могат да помогнат именно с оптимизацията на тези разходи и да спестят средства на болничните заведения. След въвеждането на RFID етикетирането лечебните заведения може да спестят близо 67% от времето за ръчна инвентаризация. Те също така могат да спестят суми от порядъка на 200 000 лева на година само заради специалната предупредителна функция на смарт етикетите. Тази функция помага на здравните работници, като предупреждава за използването на медикаменти преди тяхната годност да изтече.

 

Във всеки случай обаче, смарт етикетите са само брънка от цялостното RFID решение, което Ви трябва, за да използвате смарт етикетите. Те изискват специализирани инструменти, а не само етикети и маркиращи клещи, както е нужно за други видове етикети. Трябва да имате RFID информационна система, RFID четци и специализирани софтуерни решения. Това е система, която се превръща в задължителна инвестиция за едно по-добро бъдеще в сферата на здравеопазването.

 

Прочетете нашата блог статия, ако имате нужда от допълнителна информация относно какво е RFID и как работят RFID системите. За съвети и информация за Вашия бизнес или лечебно заведение, моля да се свържете с нашите специалисти на имейл адрес sales@dilcom.com. Тук открийте нашите RFID принтери и четци.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари