Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Защита на термоглавата на Вашия принтер за етикети

Защита на термоглавата на Вашия принтер за етикети

Удължаване живота на главата на принтер за етикетиПечатащата глава на Вашия термодиректен или термотрансферен принтер за етикети е може би най-важната, скъпа и деликатна част от Вашето устройство. С течение на времето главата се износва, което води до лошо качество на отпечатъка, намаляване на производителността и повишени разходи за ремонт или подмяна. 


Добрата новина е, че има лесни стъпки, които може да предприемете, за да защитите и удължите живота на термоглавата на Вашия етикетен принтер без да има нужда да променяте производствения си процес и обем. 

 

  • Използвайте висококачествени консумативи. Етикетите за термодиректен печат и термотрансферните ленти, които използвате, влизат в директен контакт с главата по време на печатния процес. Ако използвате термодиректен печат на етикети, ние препоръчваме използването на висококачествени термо етикети, които по възможност да са с гладка повърхност и да се съхраняват далеч от прах и други частици. 

 

Етикетите за термодиректен печат са също чувствителни към светлина и топлина. Затова е препоръчително те да не се излагат на силна светлина и температури по-високи от 25°C за повече от няколко минути. Срокът на годност на термодиректните етикети, които се съхраняват в склад, е около 6 месеца. За повече информация, свързана с нашите препоръки за правилно складиране на всички видове несамозалепващи и самозалепващи етикети, прочетете тази блог статия.


При термотрансферен печат, за най-добра производителност и удължен живот на главата на термотрансферен принтер, ние препоръчваме използването на термотрансферните ленти на DNP. Техните специално създадени антистатични свойства и допълнително покритие защитават главата на термотрансферните принтери и удължават нейния живот.

 

  • Ако е възможно, изберете термотрансферния печат - при този метод, термотрансферната лента преминава между печатащата глава и етикета, като така я предпазва допълнително. Поради тази причина, термотрансферните етикетни принтери имат по-дълга гаранция на главата от термодиректните. Термотрансферната технология е често препоръчвана от нашите специалисти за печат на самозалепващи етикети на ролка.

  • Редовно почиствайте термоглавата - натрупването на замърсители като прах и други частици ускорява износването. Освен да надраскат главата, те също така може да намалят качеството на отпечатъка или да увредят термотрансферната лента и печатния носител. Прочетете внимателно указанията на Вашия принтер, за да се запознаете с най-подходящия метод и препарати за почистване. 

  • Избягвайте директното докосване на печатащата глава - това може да доведе то повреда, намазняване или надраскване. Ако все пак Ви се наложи да го направите, винаги я почиствайте след това с одобрени от производителя химически препарати и материали. 

  • Печатайте при възможно най-ниски температури - в зависимост от метода, принтера и материалите, термопечатът се извършва при различни степени на нагряване. Тъй като високите температури могат да повредят главата, препоръчително е да настроите принтера си на възможно най-ниската температура, която специфичната ситуация позволява. Тази температура варира спрямо специфичния етикетен принтер, който използвате.

 

Ако принтерът Ви е внимателно съобразен с Вашето приложение, използването на възможно най-ниската температура на печат няма да повлияе на скоростта на печат, както и на високата резолюция (203 / 300 dpi или повече).

 

За още съвети или безплатна консултация, моля, обърнете се към специалистите на Дилком на имейл  sales@dilcom.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари