Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Защита на печатащата глава на Вашия принтер за етикети

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Удължаване живота на главата на принтер за етикетиПечатащата глава на Вашия термодиректен или термотрансферен принтер за етикети е може би най-важната, скъпа и деликатна част от Вашето устройство. С течение на времето главата се износва, което води до лошо качество на отпечатъка, намаляване на производителността и повишени разходи за ремонт или подмяна. 


Добрата новина е, че има лесни стъпки, които може да предприемете, за да защитите и удължите живота на термоглавата без да има нужда да променяте производствения си процес и обем. 


Използвайте висококачествени консумативи. Tермодиректните етикети и термотрансферните ленти, които използвате, влизат в директен контакт с главата по време на печатния процес. За термодиректния метод ние препоръчваме използването на висококачествени етикети, които по възможност да са с гладка повърхност и да се съхраняват далеч от прах и други частици.


За най-добра производителност и удължен живот на главата на термотрансферен принтер, ние препоръчваме използването на термотрансферните ленти на DNP. Техните специално създадени антистатични свойства и допълнително покритие защитават главата и удължават нейния живот.


Ако е възможно, изберете термотрансферен печат - при този метод, термотрансферната лента преминава между печатащата глава и етикета, като така я предпазва допълнително. Поради тази причина, термотрансферните принтери имат по-дълга гаранция на главата от термодиректните.


Редовно почиствайте термоглавата - натрупването на замърсители като прах и други частици ускорява износването. Освен да надраскат главата, те също така може да намалят качеството на отпечатъка или да увредят термотрансферната лента и печатния носител. Прочетете внимателно указанията на Вашия принтер, за да се запознаете с най-подходящия метод и препарати за почистване. 


Избягвайте директното докосване на печатащата глава - това може да доведе то повреда, намазняване или надраскване. Ако все пак Ви се наложи да го направите, винаги я почиствайте след това с одобрени от производителя химически препарати и материали. 


Печатайте при възможно най-ниски температури - в зависимост от метода, принтера и материалите, термопечатът се извършва при различни степени на нагряване. Тъй като високите температури могат да повредят главата, препоръчително е да настроите принтера си на възможно най-ниската температура, която специфичната ситуация позволява.


За още съвети или безплатна консултация, моля, обърнете се към специалистите на Дилком на имейл sales@dilcom.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети