Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Защита на термоглавата на Вашия принтер за етикети

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Удължаване живота на главата на принтер за етикетиПечатащата глава на Вашия термодиректен или термотрансферен принтер за етикети е може би най-важната, скъпа и деликатна част от Вашето устройство. С течение на времето главата се износва, което води до лошо качество на отпечатъка, намаляване на производителността и повишени разходи за ремонт или подмяна. 


Добрата новина е, че има лесни стъпки, които може да предприемете, за да защитите и удължите живота на термоглавата на Вашия етикетен принтер без да има нужда да променяте производствения си процес и обем. 

 

  • Използвайте висококачествени консумативи. Етикетите за термодиректен печат и термотрансферните ленти, които използвате, влизат в директен контакт с главата по време на печатния процес. Ако използвате термодиректен печат на етикети, ние препоръчваме използването на висококачествени термо етикети, които по възможност да са с гладка повърхност и да се съхраняват далеч от прах и други частици. 

 

Етикетите за термодиректен печат са също чувствителни към светлина и топлина. Затова е препоръчително те да не се излагат на силна светлина и температури по-високи от 25°C за повече от няколко минути. Срокът на годност на термодиректните етикети, които се съхраняват в склад, е около 6 месеца. За повече информация, свързана с нашите препоръки за правилно складиране на всички видове несамозалепващи и самозалепващи етикети, прочетете тази блог статия.


При термотрансферен печат, за най-добра производителност и удължен живот на главата на термотрансферен принтер, ние препоръчваме използването на термотрансферните ленти на DNP. Техните специално създадени антистатични свойства и допълнително покритие защитават главата на термотрансферните принтери и удължават нейния живот.

 

  • Ако е възможно, изберете термотрансферния печат - при този метод, термотрансферната лента преминава между печатащата глава и етикета, като така я предпазва допълнително. Поради тази причина, термотрансферните етикетни принтери имат по-дълга гаранция на главата от термодиректните. Термотрансферната технология е често препоръчвана от нашите специалисти за печат на самозалепващи етикети на ролка.

  • Редовно почиствайте термоглавата - натрупването на замърсители като прах и други частици ускорява износването. Освен да надраскат главата, те също така може да намалят качеството на отпечатъка или да увредят термотрансферната лента и печатния носител. Прочетете внимателно указанията на Вашия принтер, за да се запознаете с най-подходящия метод и препарати за почистване. 

  • Избягвайте директното докосване на печатащата глава - това може да доведе то повреда, намазняване или надраскване. Ако все пак Ви се наложи да го направите, винаги я почиствайте след това с одобрени от производителя химически препарати и материали. 

  • Печатайте при възможно най-ниски температури - в зависимост от метода, принтера и материалите, термопечатът се извършва при различни степени на нагряване. Тъй като високите температури могат да повредят главата, препоръчително е да настроите принтера си на възможно най-ниската температура, която специфичната ситуация позволява. Тази температура варира спрямо специфичния етикетен принтер, който използвате.

 

Ако принтерът Ви е внимателно съобразен с Вашето приложение, използването на възможно най-ниската температура на печат няма да повлияе на скоростта на печат, както и на високата резолюция (203 / 300 dpi или повече).

 

За още съвети или безплатна консултация, моля, обърнете се към специалистите на Дилком на имейл  sales@dilcom.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари