Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

      

ПРИЛОЖЕНИЯ

 

 

Баркод етикети


Информационни етикети


Обозначителни и предупредителни етикети


Сервизни етикети


Фирмени етикети 


Етикети за техническо оборудване 


Етикети за индустриални приложения


Информационни табели за машини и устройства


Машиностроене


Автомобилна промишленост


Електроника

 

Запитване за продукт на Дилком

Фолийни самозалепващи етикети

Наред с хартиените етикети като най-популярни, фолийните етикети намират все-по голямо приложение, особено в специфични сфери като опаковъчната индустрия, електрониката, машиностроенето и автомобилната промишленост.
Благодарение на специфичните им характеристики, фолийните етикети имат важни предимства пред хартиените етикети. Основното им предимство е, че те са по-устойчиви на външни атмосферни влияния и са по-издръжливи на късане.
Самозалепващите фолийни етикети са устойчиви на UV лъчи, високи температури, влажност, химически разтворители и мазнини. Етикетите от фолио залепват добре върху стъкла, високоенергийни и нискоенергийни пластмаси, метали, а така също и върху мазни и мръсни повърхности.
Ние произвеждаме голямо разнообразие самозалепващи фолийни етикети, които покриват високите изисквания на европейските стандарти за здравина, устойчивост и дълготрайност.


 

Полиетиленови етикети
Полиетиленовите етикети са произведени от бял полиетиленов (PE) материал с матово или гланцово покритие, подходящо за термотрансферен и флексо печат. Изображенията, отпечатани върху полиетиленовите етикети, се отличават с висок контраст и качество. Полиетиленът притежава гъвкавост, благодарение на която той се използва върху продукти с неравна и крива повърхност.
Недостатък на полиетилена е недобрата устойчивост към високи температури.
Здравината на покритието на полиетиленовите етикети и устойчивостта към климатични условия и повечето химични агенти ги прави идеални за външни приложения, където устойчивостта към размазване и надраскване са задължителни при всякакви условия на околната среда.
Полиетиленовите етикети се печатат с восъчни, восъчно резинови и резинови термоленти при скорост до 240 mm/sec и резолюция  8-12 dots/mm.
               
Приложение:
Полиетиленовите етикети са подходящи за външни и индустриални приложения при по-агресивни условия. Типично приложение е етикетиране на варели, палети, контейнери и др. Могат да се използват върху гладки, леко неравни, криви и груби повърхности.

 


 

Винилни етикети

Винилните самозалепващи етикети са произведени от еластично винилно фолио, подходящо за криви и порести повърхности. Етикетите са устойчиви на външни влияния, UV светлина, миещи препарати, разтворители, масла и др.
Изключително здравото лепило позволява залепване дори върху материали с нискоенергийна повърхност, като полиетилен.
Трайността на етикета при външни условия е минимум 5 години, а при вътрешни – практически неограничено.
                            
Приложение:
Тъй като този материал не е проводник на топлина, намира широко приложение при запечатване (пломбиране) на компютърни устройства и елементи.
Подходящо за баркод етикети, информационни етикети, сервизни етикети, фирмени етикети за техническо оборудване и индустриални приложения, информационни табели за машини и устройства.

 Полипропиленови етикети
Полипропиленовите етикети са произведени от прозрачен полипропиленов материал, подходящ за термотрансферен и флексо печат. Изображенията отпечатани върху полипропиленовите етикети се отличават с висок контраст и качество.
Здравината на покритието на полипропиленовите етикети и устойчивостта към климатични условия и повечето химични агенти ги прави идеални за външни приложения, където устойчивостта към размазване и надраскване са задължителни при всякакви условия на околната среда.
Полипропиленовите етикети се печатат с восъчно-резинови и резинови термоленти при скорост до 240 mm/sec и резолюция  8-12 dots/mm.
        
Приложение:
Може да се използва върху твърди и полутвърди повърхности. Прозрачността на полипропиленовите етикети ги прави подходящи за използване в козметиката (повече информация можете да намерите в блог статия за етикети за козметика). Подходящи са за баркод етикети, обозначителни и предупредителни етикети, етикети съдържащи инструкции и сервизни етикети


 

Акрилни етикети

Акрилните самозалепващи етикети са произведени от акрилно фолио, устойчиво на високи температури (до 3000) и UV лъчи.
Бялата матирана повърхност  на етикетите подчертава контраста на баркода, дори при четене от голямо разстояние.
Универсалното им лепило е подходящо за залепване върху замърсени повърхности, нискоенергийни повърхности и дори върху мазни метални основи.
            
Приложение:
Акрилните самозалепващи етикети са подходящи за информационни и фирмени етикети. Идеални за печат на етикети с електрически схеми и диаграми, за етикетиране на печатни платки и на други продукти, при които се изисква устойчивост към високи температури.Полиестерни етикети

Полиестерните етикети са произведени от изключително здрав бял или сребрист полиестерен материал, с висока износоустойчивост,  подходящ за термотрансферен и флексо печат. Изображенията, отпечатани върху полиестерните етикети, се отличават с висок контраст и качество.
Поради твърдостта си,  полиестерните етикети не са подходящи за залепване върху криви и неравни повърхности. 
Характеризират се и с висока  износоустойчивост, влагоустойчивост, устойчивост към химикали, високи температури,  надраскване и размазване.
Полиестерните етикети се печатат с восъчно-резинови и резинови термоленти при скорост до 240 mm/sec и резолюция  8-12 dots/mm.

Приложение:
Полиестерните етикети са подходящи  за предупредителни етикети, информационни етикети, фирмени етикети, защитни етикети, инвентарни етикети, информационни табели за машини и устройства.