Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Видове индустриални етикети и техните приложения

Видове индустриални етикети и техните приложения

Индустриалните етикети най-често са PVC, винилни или полиестерни етикети, устойчиви на атмосферни влияния и тежки условия на експлоатация. Тези етикети трябва да са издръжливи и дълготрайни - да не се късат, избледняват, напукват или отлепват. Тук естетиката на етикета застава на втори план след неговата устойчивост и функционалност.

Индустриалните стикери намират приложение в много индустрии като автомобилостроенето, транспортната индустрия, електрониката, здравеопазването, електротехниката, военната индустрия, машиностроенето, корабостроенето и др.

 

Основни предназначения на индустриалните етикети

 

Етикети за индустриални приложения

Както споменахме по-горе, при повечето приложения, промишлените етикети трябва да гарантират дългосрочна четливост и издръжливост в тежки условия, за да се осигури безопасна експлоатация на етикетираните продукти през целия им жизнен цикъл. В зависимост от предназначението им, те може да носят важна информация, свързана с предупреждения за опасности, съвместимост, безопасна употреба и инструкции за работа, които имат изключително голямо значение за осигуряване на безопасна работна среда.

Индустриалните етикети (най-често полиестерни етикети) също могат да служат за гарантиране на оригиналността на продукта, доказателство за подправяне и контрол на качеството. В някои случаи, този етикет може да предпази един потребител от инцидент, потенциални опасности или закупуване на фалшив или подправен продукт.

Етикетите с промишлено приложение могат да съдържат баркод, QR код, RFID чип или табелки със сериен номер, които подпомагат бързата инвентаризация, логистика и проследимост на оборудване и продукти. Често върху тях се печата важна информация, свързана с поддръжката на оборудването, като подробности за калибриране, инспекционни данни, графици за превантивна поддръжка, напомняне за нужда от следващо обслужване и индикатори за собственост.

Всички тези предназначения на индустриалните етикети са изключително важни за Вашия продукт или оборудване. Етикетите, които съдържат информация за инспекции, калибриране, поддръжка и ремонт, трябва да са четими, дълготрайни и добре залепени. В противен случай, може да се стигне до неуспешни инспекции или дори законови проблеми, ако стандартите за експлоатация и безопасност не са спазени.

Всяка индустрия има различни регулаторни и индустриални стандарти, на които Вашите етикети трябва да отговарят. Важно е, преди да поръчате Вашите индустриални етикети, да се запознаете с изискванията за конкретния продукт. Индустриалните етикети са от съществено значение за идентификация на продукти, проследимост и спазване на разпоредби за безопасност.

 

Необходима устойчивост и качество на индустриалните етикети

 

Етикети от устойчиви материали

Един от най-важните фактори, които трябва да обмислите при избора на индустриални етикети, е как и къде продуктите Ви ще бъдат транспортирани, съхранявани и използвани, защото това ще определи степента на необходима устойчивост на индустриалните Ви етикети. Например за екстремно високи температури, промишлените етикети трябва да са произведени от топлоустойчив материал и да са нанесени със също толкова трайно лепило, за да се гарантира, че етикетът ще е в добро състояние дълги години.

Независимо дали индустриалните Ви етикети ще са изложени на топлина от двигател на автомобил или на силни химически вещества в лабораторна или индустриална обстановка, Вашите етикети е изключително важно да издържат поне толкова, колкото е срокът за експлоатация на продукта Ви.

Дилком произвежда голямо разнообразие от индустриални етикети, влагайки материали на 3М, Flexcon, Lintec, Avery Dennison, Raflatac, Arconvert и други, които в зависимост от заданието на клиента, са устойчиви на:

 

 • Издръжливи полиестерни етикетиХимически разтворители и мазнини
 • Екстремни високи и ниски температури
 • Използване на закрито и открито
 • Външни атмосферни влияния
 • Горива и масла
 • Хидравлични течности
 • Почистващи препарати
 • Течност за спирачки
 • Излагане на UV лъчи и радиация
 • Потапяне в солена вода.

 

Материали за изработка

 

Материалите, от които са изработени етикетите, трябва да са съобразени с приложението им, тъй като индустриалните стандарти са различни за различните промишлености. Специфичните нужди за устойчивост също имат значение за избора на материали.

В зависимост от приложението им, материалите за индустриални етикети трябва да са здрави, гъвкави, устойчиви на химически вещества, UV лъчи, екстремни температури, влага и др., като етикетите трябва да останат четливи през целия жизнен цикъл на продукта. Екипът от специалисти на Дилком може да се погрижи за Вашите нужди и да Ви предостави иновативно решение, създадено за всяка много специфична среда.

Като партньор и конвертор на 3М в сектор неграфични продукти, компанията има техническа възможност да ламинира, щанцова и изрязва голямо разнообразие от самозалепващи ленти, пенести материали, фолиа, електроизолационни и маскиращи ленти и други гъвкави материали по индивидуално задание на клиента. Висококачествените материали за нашите индустриални етикети позволяват яснота на цветовете и точност на изображението, принтиране на лесно четливи баркодове, перманентно залепване на всякакви повърхности, превенция срещу неправомерно отваряне на оборудване и други.

 

Приложения на индустриалните етикети

 

Етикети за варели

Индустриалните етикети са приложими в изключително много промишлености като здравеопазване, производство, транспорт, автомобилостроене, електроника, електротехника, машиностроене и др. За да се осигури възможно най-безопасна работна среда и сигурност в проследяването на продукти и оборудване, индустриалните етикети трябва да са създадени по специално задание на клиента за тяхното специфично приложение.

Например в електротехниката, промишлените етикети много често се поставят на кабели или електрически табла. Поради високата опасност в този сектор, защото се работи с електричество, правилното етикетиране може значително да намали инцидентите в работната среда.

В здравеопазването, особено в пандемичните условия, породени от COVID-19, се налага често цялостно почистване на оборудването с почистващи препарати на алкохолна основа. Тук следователно е изключително важно индустриалните етикети, поставени на медицинска апаратура, да са от възможно най-високо качество, осигуряващо четливост и издръжливост в тези тежки условия.

Подобно, за да се осигури чиста среда и възможно най-безопасни условия за техните служители и клиенти, в хотелиерската и ресторантьорската индустрия в момента се въвеждат нови стандарти за чистота и дезинфекция, което значи, че индустриалните етикети в този отрасъл също трябва да са устойчиви на абразивни почистващи препарати.

Транспортната индустрия също има нужда от здрави, издръжливи индустриални етикети. В морския транспорт, примерно, се налага използването на устойчиви етикети, които могат да издържат на най-тежките атмосферни условия и обливане със солена вода. А при сухоземния транспорт, често има нужда от използване на привличащи вниманието дълготрайни индустриални етикети, които да не се деформират, избледняват, напукват или отлепват при дългите пътувания в различни атмосферни условия.

В която и индустрия да работите, Вие сте част от веригата за доставки и обслужване, и служителите и клиентите Ви разчитат на Вашия експертен опит и усилия за осигуряване на безопасност. Освен за безопасност, проследяване и инструкции за работния процес, индустриалните етикети трябва ясно да представят Вашата марка и да са визуален представител на Вашата отдаденост и загриженост към безопасността.

 

 

Как да поръчате персонализирани висококачествени индустриални етикети

 

Полиестерни етикети за индустриални приложения

"Дилком България" е производител на широка гама специални индустриални етикети с 20 години опит в сферата на етикетирането. Нашият висококвалифициран екип от дизайнери, инженери и специалисти може да работи с Вас във всеки един етап от избора Ви на индустриални етикети, като ние внимателно ще оценим средата на Вашия продукт или оборудване, ще идентифицираме специфичните Ви нужди и ще Ви предложим иновативно решение, което да отговаря на дългосрочните Ви цели и изисквания за устойчивост в тежки среди.

Ключовото съображение на специалистите на Дилком по време на всеки етап от изследване и дизайн до печат на Вашите етикети е стриктно придържане към най-високите индустриални стандарти за качество. Дилком има техническите възможности и капацитет да извършва затворен цикъл на печат на големи обеми етикети.

Тъй като ние предлагаме всички услуги от изработване на дизайна, предпечатна подготовка, цветна проба, печат, довършителни операции, складиране, транспорт и логистика, Вие може да разчитате на нас да Ви предоставим навреме висококачествен персонализиран продукт, който не само ще създаде изключително добро първо впечатление на Вашите клиенти, но и ще издържи в отлично състояние по време на целия жизнен цикъл на продукта или оборудването Ви.

 

Свържете се със специалистите на Дилком на sales@dilcom.com или може да използвате сайта ни, за да попълните запитване, и ние ще Ви помогнем да вземете най-доброто решение за Вашите индустриални етикети, които ще демонстрират ангажимента Ви към качеството и безопасността и ще отговарят на строгите индустриални изисквания.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари