Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Как да изберем принтер за етикети с подходяща резолюция

Как да изберем принтер за етикети с подходяща резолюция

Резолюция за печат на етикетиДилком България ЕООД е оторизиран представител на много фирми, които са производители на етикетни принтери. Като такъв, ние предлагаме голямо разнообразие от баркод принтери за етикети, подходящи за много различни приложения. В тази блог статия ние ще разгледаме различни фактори, които влияят на изискванията за избор на етикетен принтер, и ще Ви помогнем да изберете баркод принтер с подходяща резолюция за печат на етикети.

 

В днешно време на пазара се предлагат основно етикетни принтери с резолюция 200 dpi, 300 dpi и 600 dpi (точки на инч). Изборът на принтер с по-ниска или по-висока резолюция зависи от приложението на етикета, необходимото качество и скорост на печат.

 

Ако има изискване за по-висока резолюция и детайлност на изображението, това поставя изисквания за избор на баркод принтер за етикети с по-висока резолюция и качество на печат.

 

Например принтерите с по-ниска резолюция 200 dpi напълно задоволяват изискванията за печат на логистични етикети. Това се дължи на факта, че този вид етикети обикновено съдържат текст с по-едър шрифт и по-големи по размер 1D или 2D баркодове. Качеството и яснотата на отпечатъка с резолюция на принтер 200 dpi са напълно достатъчни, за да гарантират, че даден продукт ще може да бъде проследен през цялата верига за доставки - от производството на логистичната единица до достигането му до крайния клиент.

 

При необходимост от печат на етикети, съдържащи текст с размер 7 - 8 pt или 2D баркод с размер не по-малък от 8х8 mm, принтерите с резолюция 300 dpi са напълно подходящи. При правилна комбинация от материали и настройки на принтера, може да постигнете наистина много добри резултати: текстът и баркодовете ще са с отлична четимост.  

 

Нещата, които трябва да прецените, за да постигнете този резултат, са правилно съчетаване на материала за изработка на етикета и термотрансферната лента (ако използвате термотрансферен принтер), както и подходяща настройка на температурата на термоглавата и скоростта на печат. Термотрансферните и термодиректните принтери с резолюция 300 dpi през последните години се търсят все повече, поради доброто съотношение цена - качество.

 

Принтерите с резолюция 600 dpi също все повече разширяват пазарния си дял. Най-често тези етикетни принтери се използват от производителите на електроника, електронни платки и компоненти. Те са се наложили в тези сектори, защото там има необходимост от печат на много малки етикети с размери под 10 х 10 мм, които съдържат текст под 5-6 pt и 2D баркодове с размери по-малки от 7 х 7 мм.

 

Принтерите с резолюция 600 dpi се ползват също така и в текстилния бранш за печат на текстилни етикети и ръстови марки от сатен и тафта. Подходящи са и за рекламни агенции, тъй като могат да задоволяват почти всички изисквания на клиентите си по отношение на качеството при термотрансферен печат.

 

При избора на принтер трябва да се има предвид също така и зависимостта между скоростта на печат на принтера и неговата резолюция. Колкото е по-висока резолюцията, толкова е по-ниска максималната скорост, с която принтерът може да печата. Това означава, че при необходимост от висока производителност на принтера и големи обеми етикети, ще трябва да се направи компромис с резолюцията.

 

При необходимост от висококачествени цветни етикети и печат с много висока резолюция, можете да изберете някои от мастиленоструйните принтери или цветни лазерни принтери подходящи за печат на етикети. За да гарантира високото качество на отпечатаните пълноцветни етикети, един цветен лазерен принтер или мастиленоструен принтер трябва да има много висока резолюция - от 1200 dpi до 4800 dpi.

 

Ако имате допълнителни въпроси относно избора на най-подходящ етикетен принтер спрямо неговата резолюция за печат на етикети, свържете се с нашите специалисти на имейл sales@dilcom.com. Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да направите най-добрия избор спрямо Вашето приложение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари