Количка

0 артикула

      

Вижте всички статии

Приложение на RFID етикетите

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

В третата, последна част от поредицата ни за RFID етикетите, ще Ви запознаем с техните приложения.

 

RFID технологията вече успешно се е наложила в няколко основни области на приложение:


 

Логистика и инвентаризация

 

Поради високата си надеждност RFID технологията се превръща в основа при изграждането на системи за проследимост (track and trace) и много компании се доверяват на тази технология. Все по-близо е бъдещето, когато голяма част от продуктите ще имат уникален цифров идентификатор и собствен дигитален живот.

 

В системите за проследяване и проверка на наличности (инвентаризация) най-често се използват RFID етикети и тагове със среден и голям обсег на четене.

 

RFID етикети могат да се поставят върху инвентар, инструменти, резервни части, транспортни контейнери, куриерски пратки, книги, различни стоки като дрехи, обувки, козметика, лекарства, строителни материали, бяла и черна техника и други продукти с относително висока себестойност.

 

RFID етикети се използват дори в обществени перални и химическо чистене, в топки за голф, в чипове в казината за защита от кражби, в rent-a-car за автоматично отчитане връщането на автомобилите, в превозни средства за отчитане на тол такси, в морски и други контейнери за тяхното проследяване, в етикети на багажи по летищата, в идентификационни гривни, използвани в болниците.

 

Контрол на достъпа, защита на марката и маркетинг

 

За контрол на достъпа и защита на марката основно се използва технологията за близко четене RFID/ NFC.  RFID етикетите се вграждат в безконтактни карти, документи за самоличност, билети за градски транспорт, карти за ски съоръжения, театри, спортни събития, увеселителни паркове.

 

NFC етикетите са идеално средство за защита на марката от фалшификации. Всеки потребител, използващ смартфон с вграден NFC четец, може да провери автентичността на продукта, като прочете информацията, записана в етикета. В същото време може да получи допълнителна маркетингова информация за продукта - промоции, игри и др.

 

 

През последното десетилетие RFID технологията доказа предимствата си в индустрии като:

 

Търговия и производство на облекла и дрехи – Много от известните производители и търговци на дрехи вече използват RFID технологията в техните производства и магазини, не само за оптимизация процеса на инвентаризация и защита на марката, а и за по-удовлетворяващо преживяване при пазаруване на клиентите си.   

 

Козметика, фармация и хранителна индустрия – Освен за по-лесна и бърза инвентаризация в търговските обекти, веригата за доставки и защитата на марката от фалшификации, RFID технологията се ползва от клиентите за да научат повече за произхода на продукта и неговите съставки, за участие в промоции и за създаване на по-тясна персонализирана връзка между марката и крайния потребител.

 

Логистика, aвиация, aвтомобилостроене, eлектроника – В тези индустрии RFID технологиите навлизат много бързо, като основната функция е локализирането и проследяването от начало до край на пратки, багаж, резервни части, компоненти или готови продукти. Освен за бърза и прецизна инвентаризация, RFID етикетите и таговете в тези индустрии също могат да се използват като защита от фалшификати, измами и кражби.

 

 

Вижте първа част на статията за RFID системите.

 

Вижте втора част на статията за видовете RFID етикети и разликата им с баркод етикетите.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Услуги


Разработване на дизайн на етикети


Изготвяне на цветни проби и мостри на етикети


Печат на къси серии етикети на ролка на термотрансферен принтер


Печат на къси серии пълноцветни етикети на ролка на мастилено-струен и лазерен принтер


Печат на текстилни етикети


Цепене на сатен и тафта по размер


Изработване на фирмени печати


Ремонт, гаранционен и извънгаранционен сервиз на баркод принтери, баркод скенери и апликатори за етикети