Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Дилком България се сертифицира по стандарта Forest Stewardship Council®, с FSC® лицензионен код C150329

Дата: 2019-09-05

FSC® (Forest Stewardship Council) е независима организация с нестопанска цел, която гарантира, че хартиените и дървесните продукти, носещи FSC® логото, идват от екологично и социално отговорен източник.

   

Мисията на FSC® e да осигури надеждна гаранция, че продуктите, които се продават с FSC® обозначение, произхождат от добре управлявани гори, контролирани източници, рециклирани материали или комбинация от тях. FSC® сертификацията улеснява прозрачността на движението на стоките, произведени от такива материали.

   

Етикетите, произвеждани от Дилком България под стандарта FSC® (лицензионен код C150329), гарантират използването на  дървесина от устойчиви източници, подпомагайки опазването и защитата на горите, дивата природа и хората.

   

Някои от най- големите търговци на горски продукти като Ikea и Home Depot работят под този стандарт, като задължително го изискват и от всички свои доставчици.

   

Ето защо FSC® сертификатът може да осигури не само опазването на околната  среда, но и едно добре регулирано стимулиране на бизнеса с горски продукти.