Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Mатериали за етикети CleanFlake™ на Avery Dennison, сертифицирани по стандарта за PET рециклиране

Дата: 2021-07-09

Рециклируеми етикетиМного производители използват PET материали за изработване на опаковки. Това се дължи както на високото им качество, така и на факта, че могат да се рециклират. Но когато самозалепващият етикет, поставен върху тези опаковки, не е изработен от рециклируеми материали, самата опаковка също трудно преминава процеса на рециклиране и много по-малка част от пластмасата може да се използва повторно.

 

За да се избегне този нежелан резултат, нашият дългогодишен партньор Avery Dennison разработи уникалните материали за етикети CleanFlake™. Те са специално създадени да гарантират, че Вашите PET опаковки ще преминат успешно процеса на рециклиране. Така можете уверено да рекламирате, че  произведеният от Вас материал е устойчив и може да се рециклира. Специалната технология на залепване на CleanFlake™ също така гарантира, че етикетът е лесно отстраним по време на процеса на рециклиране и не образува остатък върху продукта.

 

Етикетите, изработени от материалите CleanFlake™, функционират също толкова добре, колкото обикновените самозалепващи етикети. Те осигуряват високо качество на печат, безпроблемно апликиране и желания ефект „без етикет“. Те намират приложение в хранително-вкусовата индустрия, козметиката и други отрасли. CleanFlake™ етикетите са подходящи за разнообразни опаковки като PET бутилки, буркани, контейнери тип „мида“ и други.

 

Материалите CleanFlake™ са сертифицирани по стандарта за PET рециклиране на института Cyclos-HTP и са съвместими с индустриалните изисквания по цялата верига за рециклиране.

 

Използвайки тези по-устойчиви материали, производителите могат допълнително да подкрепят повторната употреба на пластмасата в икономиката и да предотвратят попадането на допълнителна пластмаса в океаните.

 

Ако имате въпроси относно иновативните материали CleanFlake™, моля, направете запитване и нашите специалисти ще Ви дадат повече информация или предложат персонализирано решение за етикети, щадящи околната среда.