Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Първото решение за регистриране на RFID тагове в облак

Дата: 2023-01-06

Регостриране на RFID тагове в облакНашите доверени партньори Loftware и SATO представиха първото в света решение за кодиране и регистриране на RFID тагове в облак с NiceLabel Cloud. То позволява на производителите на медицински изделия, фармацевтични продукти и луксозни стоки да изпълняват най-строгите изисквания за проследяване, автентичност на марката и удостоверяване.

 

Решението използва RFID принтери на SATO, етикети и софтуера NiceLabel Cloud на Loftware. То работи като се регистрира електронния код на продукта (ЕКП) и уникалния идентификатор за всеки кодиран таг, като по този начин дава възможност за "затворен цикъл" на маркиране. Като регистрира ЕКП и уникалния идентификатор в базата данни на NiceLabel Cloud, решението на SATO автоматично прави уникален запис на всеки етикет след кодирането му и позволява на потребителите да знаят точно коя фабрика, държава и принтер са го създали.

 

Освен централизирано управление на данните и по-добро проследяване, това допълнително ниво на автоматизация елиминира възможността за фалшификации. В САЩ, ЕС, Китай, Япония и др. все повече медицински изделия трябва да носят уникален идентификационен номер, за да могат да се идентифицират напълно акуратно.

 

Сериализирането е критичен инструмент за регулаторните органи в много страни за доказване на оригиналността на фармацевтичните продукти. To също така позволява на производителите да проследяват отделните изделия до техния произход - фабриката - за да се осигури видимост на веригата на доставки и да се знае дали дадено изделие е автентично или фалшиво.

 

Борбата с фалшивите продукти е от решаващо значение и за марките, които се стремят да докажат автентичността на своите продукти. Фалшификатите представляват риск както за участниците в електронната търговия, така и за производителите и потребителите. Световният пазар на опаковки против фалшифициране се очаква да нарасне с 45% между 2018 и 2026 г.

 

Понастоящем настолният принтер за етикети SATO CT4-LX и линията индустриални принтери CL4/6NX Plus са съвместими с RFID решението на Loftware NiceLabel Cloud.