Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Нова система за енергийно етикетиране на автомобилни гуми

Дата: 2021-04-23

Етикети за автомобилни гумиНовата система за етикетиране на автомобилни гуми влиза в сила от 1 май 2021 г. Тя се въвежда от Европейския съюз, с цел улесняването на потребителския избор на гуми по отношение на разход на гориво, безопасност и ниво на шум.  


Тези етикети служат за класифициране на гумите, спрямо тяхното съпротивление при търкаляне, възможност за спиране върху мокри повърхности и шум. Ясното обозначаване на тези три параметри дава възможност на потребителите лесно да вземат информирано решение за тази важна част от техния автомобил. Гумите, които принадлежат към горните класове са иновативен и предпочитан избор, защото те са по-икономични на гориво, по-безопасни и по-тихи. 


Тези три характеристики трябва да присъстват във всеки един стандартен енергиен етикет за гуми. По новата система, етикетите на гумите могат да съдържат символи за  сцепление в ледени условия  и/или тежки снежни условия. Всеки етикет също има и QR код, който дава възможност на потребителите да прочетат допълнителна полезна информация за продукта.


Избирайки гуми от висок клас за енергийна ефективност, Вие спомагате за опазването на околната среда и намаляване на емисиите на въглероден диоксид.


Специалистите на Дилком имат дългогодишен опит в производството на етикети за автомобилни гуми. Те се изработват от материали с лепило, специално разработено за лепене върху гуми.


За това специфично приложение, ние препоръчваме използването на устойчиви термотрансферни ленти за термопечат, които  гарантират четливост и издръжливост: изключително издръжливата восъчно-резинова M265 термолента на DNP и класическата резинова термолента на DNP R300.